
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
Iaurtul și timiditatea
Un studiu realizat pe 700 de studenți, de profesori de psihologie din statul Maryland, a arătat că ar exista o conexiune între alimentele fermentate, care conțin probiotice, și anxietatea socială.
Cercetătorii au constatat că tinerii și adulții care mănâncă mai multe alimente fermentate au mai puține simptome de anxietate socială.
Ipoteza demonstrată de cercetători este că probioticele din alimentele fermentate modifică flora intestinală, iar aceste schimbări din intestin vor acționa, la rândul lor, asupra creierului și vor reduce anxietatea socială.
Ce este această anxietate socială?
Viața modernă favorizează din ce în ce mai mult necesitatea întâlnirilor. Pe timpuri, agricultorul nu întâlnea prea multă lume, explică psihiatrul Stephane Clerget. Această anxietate este caracterizată printr-o teamă când te treești confruntat cu alte persoane. În mod tradițional, acest lucru se numește timiditate.
Sursa: Stephane Clerget, „Poftă bună, minte strună! Mănâncă deștept, ca să gândești sănătos”, Editura Niculescu, 2017.