Clicky

Hormonul care ne împiedică să slăbim

Ai grijă de alimentația ta, faci sport și totuși nu reușești să slăbești? S-ar putea să te confrunți cu un exces de estrogen, un hormon care nu doar nu ne lasă să slăbim, dar ne provoacă și alte probleme de sănătate.
Estrogenul este un hormon feminin, însă este prezent la ambele sexe, și poate cauza neplăceri și bărbaților, atunci când este în exces, a explicat dr. Ovidiu Peneș.
Acest hormon ne influențează gândirea, metabolismul și modul în care se depune grăsimea, în jurul coapselor și stomacului.
În principal, ovarul este cel care produce estrogen. O cauză pentru excesul de estrogen este însă și un ficat care nu funcționează bine și nu mai metabolizează estrogenul așa cum trebuie.
Nu doar alcoolul și fumatul ne afectează ficatul, ci și alimentele care conțin pesticide sau hormoni de creștere. Din această cauză, dr. Ovidiu Peneș recomandă să avem grijă să ne procurăm măcar o parte din alimente din surse cât mai sigure, să alegem un pui crescut în curte, nu unul injectat cu hormoni de creștere.
Probleme de sănătate cauzate de excesul de estrogen:
Sânii încep să se modifice, atât la femei, cât și la bărbați, cărora practic încep să le crească. Apar dureri sau chiar noduli.
Sistemul nervos este afectat de excesul de estrogen, fie că vorbim de sindrom premenstrual, depresie sau anxietate.
O altă problemă este insomnia și somnul agitat.
Atât femeile, cât și bărbații se îngrașă. Excesul de estrogen nu te lasă să slăbești
La femei, ciclul este neregulat, apar dureri premenstruale.
Tiroida poate să fie influențată negativ.
Alimentația
Pentru a corecta excesul de estrogen trebuie să avem grijă la alimentație, să alegem alimente bio, din surse sigure, să mâncăm alimente bogate în fibre, așa cum sunt migdalele, și multe legume și fructe, dar procurate din surse cât mai sigure.

Distribuie
post-img
Prev post

CADEREA DE CALCIU

Next post

VREAU SA STII!

post-img