Clicky

HIPERGLICEMIA, PE ÎNȚELESUL TUTUROR

 


Simptomele glicemiei crescute pot fi subtile la început; lăsate netratate, pot avea un impact grav asupra SANATATII.
Hiperglicemia este termenul pentru creșterea zahărului din sânge, o afecțiune comună a diabetului.

Glucoza sau zahărul din sânge provine din alimentele pe care le consumi și este principala sursă de energie a corpului tău. Glucoza crește și scade în mod natural pe parcursul zilei. Insulina, un hormon, ajută la reglarea acestui proces prin preluarea glucozei din sânge și în celule pentru energie.

Hiperglicemia se poate prezenta în multe feluri. Când glucoza nu poate fi folosită ca energie și în schimb se acumulează în sânge, organismul încearcă în mod natural să compenseze. Pe măsură ce corpul dumneavoastră face acest lucru, puteți experimenta simptome clasice de creștere a zahărului din sânge, cum ar fi sete crescută, foame crescută și urinare crescută. Unele dintre celelalte semne, cum ar fi pierderea în greutate, vederea încețoșată, afecțiunile pielii și infecțiile frecvente pot părea mai puțin evidente.

Dacă aveți diabet și vă confruntați cu orice simptom de hiperglicemie, este posibil să aveți nevoie de o schimbare a planului de tratament pentru a vă reveni glicemia la un nivel sănătos.

Dacă nu aveți diabet, dar aveți simptome de hiperglicemie, contactați un doctor pentru screening. Preventia și tratamentul precoce pot ajuta la întârzierea și gestionarea diabetului și a complicațiilor legate de diabet.
SURSA: health.com

 

Distribuie
post-img
Prev post

MITURI DESPRE MĂSEAUA DE MINTE

Next post

16 ALIMENTE CARE REDUC BALONAREA SI 8 CARE O CAUZEAZA

post-img