Clicky

HAMEIUL, INGREDIENTUL TERAPEUTIC DIN BERE

Hameiul este o plantă cunoscută încă din Antichitate, însă atunci nu era apreciat pentru proprietățile sale vindecătoare.

Mai târziu, popoarele germanice au constatat efectele miraculoase ale hameiului în combaterea insomniei și au început să-l folosească în scop terapeutic.

În zilele noastre, probabil cea mai cunoscută utilizare a hameiului este în fabricarea berii. Aroma specifică pe care o prezintă berea este dată de conurile de hamei care conțin o pulbere galbenă numită lupulină şi care dezvoltă un miros caracteristic. Este bine de menționat că berea se poate consuma și în scopuri terapeutice, pentru proprietățile sale diuretice și tonic- amare, însă consumul trebuie să fie cu măsură, și să nu se depășească 1-2 pahare pe zi.

Pe urmă, hameiul are un efect sedativ puternic, însă calitățile sale nu se reduc doar la acest lucru, căci această plantă are și efecte antioxidante, antiiflamatoare și antifungice.

Cum se folosește:

O lingură și jumătate de conuri la 200 ml apă clocotită. Se bea în trei reprize în cursul unei zile. Se administrează în anorexie, insomnie, tuberculoză. Pentru utilizarea ca somnifer, infuzia din hamei se face cu o lingură de conuri la 200 ml apă clocotită. Se bea seara la culcare.

Extern, se administrează în acnee și seboree.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM NE PROTEJĂM AUZUL DE ZGOMOTE PUTERNICE

Next post

3 REȚETE CU PEȘTE PENTRU BUNA VESTIRE

post-img