Clicky

GUSTARE DE POST CU PÂNĂ LA 50 DE EURI!

A început Postul Paștelui, perioadă în care se poate să consumăm mai mult decât de obicei preparate din comerț care nu sunt neapărat cele mai sănătoase.

Conform InfoCons, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat vor consuma până la 50 de E-uri.

De exemplu, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Pentru gustarea de post formată din pâine , pate de post , margarină  , halva , suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat , cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt:

Acid Ascorbic (E300). Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor , regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor .

Acid Citric (E330). Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid . Este foarte solubil în apă , prin urmare poate fi adăugat și în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate.

În plus, într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății .

Distribuie
post-img
Prev post

DISTRIBUIE SI CÂȘTIGĂ!

Next post

BENEFICIILE ULEIULUI DE CIULIN DE LAPTE (SILIMARINA)

post-img