Clicky

GRUPELE DE SÂNGE ȘI PERSONALITATEA

Pentru un mod de viață sănătos contează nu doar alimentația și mișcarea fizică, ci și stabilitatea emoțională și armonia internă a persoanei.

Pornind de la cele patru grupe de sânge, respectiv grupa O (I), grupa A (II), grupa B (III) și grupa AB (AB), Inesa Țiporkina arată cum influențează grupele sanguine personalitatea fiecărui om și ce trebuie făcut în fiecare caz în parte pentru păstrarea echilibrului emoțional.

Grupa O (I)- „Vânătorii”„

Primii oameni care au trăit pe Pământ aveau această grupă de sânge.

Printre „vânători” se află majoritatea liderilor, oameni extravertiți, cărora li se potrivește expresia „sânge care clocotește”. Preferă să facă mai multe lucruri simultan și să țină sub control tot ce se întâmplă pe teritoriul lor. Pericolul nu-i sperie, ci, dimpotrivă, îi face să-și adune forțele. Existența monotonă nu li se potrivește.

Principala sarcină pentru reprezentanții acestei grupe de sânge este lupta inteligentă cu stările de furie sau cele de depresie.

Grupa A (II)- „Agricultorii”

Nivelul de bază al cortizonului din sângele „agricultorilor” este mai ridicat decât la „vânători”, organismul eliberează mai multă adrenalină, dar ea se și împrăștie mai repede. Eliberându-se de stres, reprezentantul acestei grupe de sânge consumă mai multă energie decât cel cu grupa 0, iar rezistența la stres este mai redusă la grupa A.

Persoanele cu grupa A trebuie să evite situațiile stresante. Apariția depresiei este frecventă. „Agricultorii” sunt niște muncitori minunați, conștiincioși și responsabili. Ei abordează cu precauție proiectele riscante și, în general, sunt adepții metodelor tradiționale.

Din cauza naturii lor introverte, persoanele din această grupă au înclinații spre reflecție, dar în același tip și spre închiderea în sine. „Agricultorii sunt timizi, adeseori construiesc bariere în ei și oamenii din jurul lor.

Grupa B (III)- „Nomazii”

Persoanele cu această grupă sunt activi și sprinteni. Ei au o imaginație bogată și o capacitate de reprezentare vizuală clară a imaginilor mentale, care reprezintă una din căile deosebite de relaxare pentru nomad.

Acești oameni nu doresc conflicte deschise. Ei nu sunt agresivi și aceasta le permite să mențină relații bune cu cei din jur.

Reprezentanților acestei grupe le plac munca și odihna prin călătorii și mutări, pentru că ei se adaptează cu ușurință la locuri, oameni și impresii noi. Deși rezistă bine la stres, în anumite situații nomadul se confruntă cu oboseală cronică și depresie puternică.

Grupa AB (IV)- „Enigmaticii”

Sensibilitatea ridicată, intuiția dezvoltată și modul original de a vedea lumea reprezintă trăsături ale acestei grupe.

Reprezentanții grupei AB (IV) sunt de cele mai multe ori persoane comunicative, fermecătoare, dar în același timp sunt anxioși, ranchiunoși și analizează permanent detaliile evenimentelor și cuvintele persoanelor din jurul lor.

La reprezentanții acestei grupe tinere, între minte și inimă există un dezacord. Nu este deloc simplu să prevezi reacția la evenimente a persoanelor din grupa AB (IV).

Reprezentanții grupei AB (IV) sunt mai mobili și în același timp mai echilibrați decât ceilalți oameni. Ei au o intuiție foarte bună, un potențial creator foarte dezvoltat și stabilesc cu ușurință contacte. Certitudinea caracterului reprezentanților acestei grupe o va da viitorul.

Distribuie
post-img
Prev post

LA CE ESTE BUNA GRASIMEA DE BURSUC

Next post

PRIVAREA CRONICĂ DE SOMN ȘI CONSECINȚELE ACESTEIA

post-img