Clicky

GLICERINA, PROPRIETĂȚI ȘI MOD DE UTILIZARE

Glicerina este un compus natural obținut din uleiuri vegetale, animale sau sintetizate în laborator.

Glicerina, inodoră și cu un gust dulceag, este folosită în industria farmaceutică, în industria alimentară și în industria cosmetică.

Glicerina utilizată în industria farmaceutică:

În farmacie, este utilizată glicerina boraxată, care acționează ca un dezinfectant, antimicotic și antiseptic, fiind recomandată pentru tratarea aftelor și a altor afecțiuni ale mucoasei bucale.

Pe urmă, există supozitoarele cu glicerină, folosite pentru combaterea constipației.

Nu în ultimul rând, există glicerina cu nistatin, care are efect antimicrobian si dezinfectant.

Glicerina în industria alimentară:

Glicerina alimentară este un aditiv alimentar, cu rol de îndulcitor, stabilizator, umectant, emulgator, agent de îngroşare şi de umplere. De regulă, se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. 

Glicerina în industria cosmetică:

În cosmetică se folosește glicerina vegetală, care se regăsește în nenumărate produse, cum ar fi săpunuri, creme, loțiuni și geluri de duș.

Studiile recente au arătat că produsele de îngrijire a pielii care conțin glicerină au un rol benefic asupra pielii. Pe termen lung, cremele și loțiunile cu glicerină cresc hidratarea pielii.

De asemenea, pielea devine mai catifelată și mai suplă dacă este îngrijită cu produse care conțin glicerină.

Distribuie
post-img
Prev post

UN OBICEI MATINAL CARE AFECTEAZĂ CREIERUL

Next post

USTUROIUL VERDE, DARUL PRIMĂVERII PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ

post-img