Clicky

GLANDA PINEALĂ, CE ESTE ȘI CE ROL ARE

Glanda pineală sau epifiza este o glandă mică, în formă de mazăre, situată la nivelul creierului. Funcțiile sale sunt învăluite în mister, nefiind pe deplin cunoscute, însă se știe că această glandă produce și reglează anumiți hormoni.

În primul rând, glanda pineală joacă un rol în reglarea nivelului de hormoni feminini și poate influența menstruația și fertilitatea. Unele studii au arătat că glanda pineală poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare, precum ateroscleroza și hipertensiunea arterială, explică dr. Roxana Mateescu.

Potrivit acesteia, glanda pineală mai este responsabilă și de melatonina din organism, o tulburare de somn fiind un semn că glanda pineală nu produce suficientă melatonină.

De asemenea, în urma unui studiu, s-a demonstrat că melatonina produsă de glanda pineală poate avea o influență pozitivă asupra inimii și a tensiunii arteriale. Prin urmare, este posibil ca suplimentele cu melatonină să fie folosite pentru a trata bolile de inima.

Există anumite dovezi care arată că melatonina poate influenta menstruația. Nivelul scăzut de melatonină poate fi responsabil de ciclurile menstruale neregulate.

Dacă vă confruntați cu aceste probleme, discutați cu medicul dumneavoastră. Acesta vă poate recomanda suplimente cu malatonină, care vă pot ajuta să adormiți mai repede sau să rezolvați problemele legate de menstruație.

Distribuie
post-img
Prev post

INFECȚIA CU STREPTOCOCUL A LA COPII, SIMPTOME ȘI TRATAMENT

Next post

CE SUNT CEAIURILE DIURETICE?

post-img