Clicky

GINSENG, PANACEU DE VIAȚĂ LUNGĂ

Ginsengul este una din cele mai cunoscute plante din medicina chineză, fiind folosită de peste patru mii de ani.

Varietatea asiatică este considerată un tonic general. Se spune că pe măsură ce planta este mai bătrână, crește și puterea tămăduitoare a extractului, deoarece crește conținutul în substanțe active, notează C. Antonov.

Extractul de ginseng este recomandat în anemie, afecțiuni digestive, insomnii, oboseală, tensiune arterială. Ginsengul stimulează activitatea glandelor endocrine și facilitează asimilarea vitaminelor și substanțelor minerale.

Potrivit unui studiu recent, ginsengul poate contribui la reglarea glicemiei și la gestionarea diabetului.

Un alt efect pozitiv pe care îl aduce utilizarea ginsengului este reglarea secreției de leptină, hormonul responsabil cu apetitul alimentar. Astfel, consumul acestei plante poate scădea pofta de mâncare, stimulând metabolismul. 

Ginsengul poate fi consumat crud, se poate fierbe la abur sau poate fi băut sub formă de ceai. Pentru a face acest lucru, este suficient sa adăugați apă fierbinte peste câteva felii de ginseng proaspat și să lăsați să se infuzeze câteva minute.

Contraindicații:

În general, se crede că ginseng este suficient de sigur, însă poate prezenta efecte secundare atunci când sunt luate doze mari sau pe o perioadă mai lungă, cum ar fi hipertensiunea, nervozitatea, insomnia. De asemenea, femeile gravide ar trebui să evite ginsengul.

Distribuie
post-img
Prev post

REȚETE DE MUCENICI MOLDOVENEȘTI ȘI MUNTENEȘTI

Next post

5 REMEDII NATURISTE CARE TE AJUTĂ SĂ SCAPI DE AFTE

post-img