Clicky

GINKGO BILOBA: 5 PROPRIETĂȚI UNICE

Ginkgo biloba este o plantă unică, singurul copac din familia Ginkgo care a supraviețuit din perioadele Permian și Jurasic. Copacii de Ginkgo au crescut peste tot cu 200-300 de milioane de ani în urmă, dar astăzi mai exista un singur copac din această specie pe planetă – ginkgo biloba. Datorită sistemului radicular dezvoltat, planta nu se teme de rafale puternice de vânt și nici de zăpadă.
Omenirea face eforturi mari pentru a salva specia, cultivând ginkgo în grădinile botanice și distribuind semințe. Un parte dintre acesti arbori pot fi intalniti pe străzile din China.
Fructele de ginkgo au formă de prună si au un miros specific, care seamănă cu untul rânced.
Insa, ceea ce face aceasta planta deosebita, este capacitatea ginkgo-ului de a oferi longevitate. Extractul de copac este renumit pentru compoziția sa unică, acțiunea cheie este un efect pozitiv asupra sistemului circulator.
Ginkgo biloba are o componentă unică – bilobalida, care inhibă activitatea enzimei fosfodiesterazei, ceea ce duce în cele din urmă la relaxarea pereților musculari ai vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin. Îmbunătățirea fluxului sanguin ajută la îmbunătățirea funcționării tuturor organelor: rinichi, creier, sistemul reproducător etc.
Substanțele biologic active conținute în plantă reduc și riscul apariției cheagurilor de sânge și măresc tonusul arterelor. Flavonoidele, terpenoidele, cuprul, seleniul, potasiul și fosforul conținute de ginkgo au efect antioxidant. Extractul de plantă mai conține acizi organici și aminoacizi, polizaharide, titan, fier, calciu, mangan etc.
De mai bine de un mileniu, extractul de ginkgo biloba a fost considerat elixirul sănătății și al tinereții. Nu pretindem că această plantă poate ajuta la toate afecțiunile, dar capacitatea sa de a influența sanatatea unei persoane este cunoscută în întreaga lume și ea este adesea folosită de medici in medicina tradițională. Să aflăm cum ne ajuta ginkgo biloba.
5 proprietati ale ginkgo biloba
1. Îmbunătățește starea de bine
Într-un moment în care suntem înconjurați de prea multe situații stresante, chiar și o persoană sănătoasă are nevoie de sprijin din partea sistemului nervos și a creierului. De aceea, vom apela la proprietatile miraculoase ale extractului de ginkgo biloba, care ne va imbunatati memoria și activitatea creierului, ne va relaxa si ne va da per total, o stare buna de spirit.
2. Combate radicalii liberi, prin urmare si imbatranirea
Ginkgo biloba conține niveluri ridicate de flavonoide și terpenoide, care sunt cunoscute pentru abilitățile lor puternice antioxidante. Antioxidanții luptă si neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi din corpul uman, care la rândul lor accelerează îmbătrânirea organismului.
3. Combate inflamația
Inflamația face parte din răspunsul natural al organismului la răni sau chiar la penetrarea unui corp străin. Când apare o reacție inflamatorie, sunt activate diferite procese ale sistemului imunitar. Este de remarcat faptul că, bolile cronice provoacă, de asemenea, o reacție inflamatorie, astfel încât acestea trebuie monitorizate în mod constant de către medici. Mai mult, inflamația severă care apare în timpul unei boli cronice poate provoca leziuni ireversibile țesuturilor umane și ADN-ului. Studiile au arătat că extractul de ginkgo biloba poate reduce markerii inflamației.
Se presupune că, ginkgo va fi de mare ajutor și va reduce inflamația in artrită, sindromul colonului iritabil, dar si in unele boli de inima.
4. Îmbunătățirea circulația sangelui și funcționarea inimii
O altă capacitate a ginkgo-ului, pentru care medicii îl recomandă, este de a crește fluxul de sânge în diferite părți ale corpului. Mai multe studii demonstrează efectele ginkgo asupra sănătății inimii, sănătății creierului și prevenirea accidentului vascular cerebral. Acest efect este obținut datorită capacității de a dilata vasele de sânge și, în consecință, de a crește fluxul de sânge către organe.
5. Reducerea simptomelor demenței
Există o serie de studii privind capacitatea ginkgo biloba de a reduce anxietatea, stresul și unele dintre simptomele asociate cu boala Alzheimer.
In afara de aceste 5 proprietăți benefice ale extractului de ginkgo, acesta protejeaza celulele nervoase (neuronilor) de deteriorarea cauzată de factorii adversi de mediu, normalizeaza metabolismul, regleaza tensiunea arteriala, reduce nivelul de colesterol, stimuleaza producția de adrenalină, previne tulburările depresive, protejeaza creierul împotriva schimbărilor legate de vârstă si menține acuitatea vizuală.

Distribuie
post-img
Prev post

14 FEBRUARIE, ZIUA TA MIEROASA!

Next post

PRINCIPALELE 3 PROBLEME DE SĂNĂTATE CARE ÎI PREOCUPĂ PE ROMÂNI

post-img