
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
GHICITOARE: APAR PRIMAVARA, SUNT DULCI, AROMATE SI PLINE DE CALITATI
Am intrat de curand intr-un magazin si mi-a atras atentia un miros placut si parfumat, m-am uitat mai cu atentie si am observant mai mult cutii cu capsuni, aduse din Grecia. Nu comentam pretul, dar vom enumera beneficiile fructelor zemoase si mirositoare care vor aparea si pe tarabele pietelor in ceva timp. In ceva mai mult timp daca o sa vrem sa fie autohtone, dar pana atunci este bine sa stiti cat de multe beneficii au capsunile.
Fuctele dulci si suculente sunt hranitoare si au putere antioxidanta. Atunci cand sunt adaugate intr-o dieta, pot sa aduca sprijin cardiovascular si sa reduca inflamatiile. Capsunile sunt o sursa buna de vitamine, minerale si fibre
Din pacate, sezonul in care se pot gasi fructele proaspete este scurt, maxim 2 luni, dar din fericire, capsunile isi pastreaza toate calitatile si daca sunt conservate si congelate. Asa sunt ca si proaspat culese si pot fi folosite in diete, in sucuri sau in salate.
Sa enumeram principale calitati pentru a va convinge, daca mai era nevoie, sa mancati capsuni
- Căpșunile sunt o sursă de top de antioxidanți, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ
- Căpșunile sunt pline cu vitamina C pentru a susține un sistem imunitar sănătos
- Datorită antioxidantilor lor, căpșunile pot reduce riscurile cardiometabolice
- Căpșunile pot susține funcția cognitivă și pot reduce riscul de demență
- Căpșunile pot îmbunătăți nivelul de colesterol
- Compușii găsiți în căpșuni ar putea reduce inflamația
- Căpșunile pot avea activitate prebiotică, care este benefică pentru sănătatea intestinală
Deci, nu ne ramane decat sa invocam primavara si un pret de bun simt pentru fructele gustoase care au atat de multe beneficii de oferit.
SURSA: everydayhealth.com