Clicky

GELATINA ALIMENTARĂ, BENEFICII PENTRU FRUMUSEȚE

Gelatina alimentară este un ingredient destul de popular, folosit în prepararea deserturilor, precum jeleuri sau torturi din fructe, dar și la realizarea unor sosuri și a unor produse de patiserie.

Însă, gelatina alimentară are beneficii uimitoare pentru frumusețe, fiind folosită în industria cosmetică și recomandată în prepararea unor măști cosmetice pentru ten și păr.

Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu! Gelatina este un derivat din colagen, o proteină esențială pentru sănătate și frumusețe.

Astfel, colagenul din gelatină contribuie la sănătatea și elasticitatea pielii, ajută la creșterea și întărirea părului și unghiilor și poate reduce ridurile și celulita. Iată două rețete de mască pentru ten, respectiv pentru păr, care se pot face acasă:

Mască cu gelatină alimentară pentru ten:

Pentru realizarea acestei măști aveți nevoie de un pliculeț de gelatină, de aproximativ 10 g, care se găsește în comerț.

Conținutul plicului se pune într-un bol, peste care se adaugă 2-3 linguri de apă și se amestecă bine. La final, bolul se pune 5-7 secunde la cuptorul cu microunde. Pasta obținută se aplică pe ten. Se lasă să se usuce, apoi se clătește bine cu apă. Această mască hidratează foarte bine tenul, la finalul acestui tratament care se face acasă, fața arătând curată și sănătoasă.

Mască cu gelatină alimentară pentru păr:

Pentru prepararea acestei măști, conținutul unui pliculeț cu gelatină se pune într-un bol peste care se toarnă apă caldă și se amestecă bine. Peste compoziția rezultată se pune o linguriță de oțet de mere. Acestă mască se aplică pe păr și se lasă să acționeze aproximativ jumătate de oră. Pentru eficiență este bine ca în acest timp părul să fie acoperit cu o cască de duș. La final, părul se clătește cu apă caldă.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SĂ-TI AMÂNI MENSTRUAȚIA?

Next post

PUFUL DE PLOP ȘI REACȚIILE ALERGICE

post-img