Clicky

“ FRUMUSEȚEA SE ÎNVAȚĂ” OMEGA 7 SI CALITATEA PIELII NOASTRE

Autor: Doina Berescu-aromaterapeut &fondator Ecoland Production

Am promis în postarea din minivacanța de Paște,pe pagina personală de Facebook,că voi reveni asupra subiectului -Omega 7(16:1,acid Cis -9-hexazeenoic)-deoarece este un acid gras mai putin cunoscut si studiat și mai ales implicațiile sale pentru piele Acizii grași Omega 7 fac parte din clasa acizilor grași nesaturați. Cei mai comuni acizi grași Omega 7 sunt acidul palmitoleic și acidul vaccenic.

Există mai multe tipuri de acizi grași nesaturați Omega 7:

*Acidul palmitoleic un tip de Omega 7 monosaturat, element care se regăsește în gliceridele din țesutul adipos uman. Acest acid se regăsește în toate țesuturile din organism, însă în concentrații mai mari se regăsește în ficat.

*Acidul trans-palmitoleic este un acid care se regăsește în general în lapte, brânză, iaurt, unt sau carne. Ideal ar fi ca produsele lactate consumate să nu fie degresate, pentru că acidul trans-palmitoleic să fie în concentrație maximă. Beneficiile consumului acestui acid sunt nenumărate, însă cel mai mare al fi cel de reducere al riscului de diabet de tip 2 cu până la 62%.

*Acidul vaccenic se regăsește în produsele lactate, precum și în laptele matern. Acest acid a fost descoperit în anul 1928 în grăsimi de origine animală și în unt. Printre beneficiile consumului acestui acid se numără reducerea nivelului de colesterol și a trigliceridelor. Acidul vaccenic se regăsește și în cortexul orbitofrontal al pacienților care suferă de tulburări bipolare sau schizofrenie.

Omega 7 se regășeste în:avocado, cătină, nuci de Macadamia(în cosmetică folosim pe scară largă uleiul de Macadamia), migdale ,ulei de avocado, ulei de rodie; ulei (macerat) de păpădie ,ulei de măsline,somon,ton,păstrăv, unt, ouă, carne de vită, carne de curcan, carne de pui.

Din punct de vedere al sănătății beneficiile consumului de Omega 7 se referă la stimularea bunei funcționări a sistemului cardiovascular, reducerea nivelului de colesterol rău, creșterea nivelului de colesterol bun și totodată menținerea nivelul de trigliceride în limitele normale, stimularea bunei funcționări a creierului prin menținerea funcțiile acestuia active.

Pentru sănătatea pielii sunt puține studii făcute însă cele care sunt au ajuns la o concluzie unanimă:acidul palmitoleic scade stresul oxidativ produs de toxine și radiatiile de tip UVB având efecte antiinflamatorii care provoacă în final o reacție de regenerare a colagenului.

Recomandarea noastră este ca pentru a ajunge la consumul de Omega 7 cea mai bogata sursa a acestuia o găsim în uleiul de boabe de cătină, care are cel mai mare conținut de Omega 7 din orice sursă naturală cunoscută. Putem folosi uleiul de cătină aplicat direct pe piele sau putem folosi produsele cosmetice care conțin acest ulei ca și ingredient cosmetic(cele create de noi pentru brandul Orange Valley).Ca o concluzie, putem afirma că acidul gras Omega-7 este benefic atât pentru piele cât și pentru păr și unghii, contribuind esențial la sănătatea lor la nivel celular.

Distribuie
post-img
Prev post

PRAZUL ȘI CELE MAI BUNE BENEFICII ALE SALE PENTRU SĂNĂTATE

Next post

TRANSPIRATIA ABUNDENTA - CAUZE SI TRATAMENT

post-img