Clicky

FRISOANELE, CAUZE ȘI TRATAMENT

Frisonul este senzația de frig, care se manifestă prin tremur și clănțănitul dinților. De cele mai multe ori, frisonul este asociat cu febra, însă există multe alte cauze și situații în care poate să apară frisonul, atât la adulți, cât și la copii.

Frisoanele cu febră pot să apară în cazul unor afecțiuni mai ușoare, precum răceala, dar și în cazul unor boli mai grave, precum cele infecțioase cauzate de infecții bacteriene sau cele cauzate de viruși. Dacă o boală, o infecție sau o altă problemă de sănătate provoacă frisoane, tratarea afecțiunii ar trebui să ducă la dispariția acestui simptom.

Frisoanele la copii

De cele mai multe ori, frisoanele apărute la copii sunt însoțite de febră. Deși tentația este de a înveli copilul și de a-l îmbrăca gros, copilul trebuie să fie cât mai lejer îmbrăcat, fără să fie acoperit cu pături groase. Copilul care are frisoane însoțite de febră trebuie să primească antitermice și să fie cât mai bine hidratat. Compresele pot ajuta la scăderea temperaturii.

Frisoanele fără febră pot să apară în următoarele situații:

1.Expunerea la frig;

2.Activitate fizică excesivă;

3.Hipoglicemia, în cazul persoanelor cu diabet;

4.Bufeurile instalate la menopauză;

5.Insolație.

Indiferent dacă frisoanele sunt însoțite sau nu de febră, persoana care se confruntă cu această afecțiune trebuie să se adreseze medicului de familie, pentru stabilirea unui diagnostic corect și pentru a beneficia de tratamentul necesar.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM NE PĂSTRĂM CREIERUL SĂNĂTOS? RECOMANDĂRILE UNUI NEUROLOG CELEBRU

Next post

CUM SĂ ÎNVEȚI SĂ EVIȚI CRIZELE DE SUPRAALIMENTARE

post-img