Clicky

FRIPTURĂ DE MIEL CU USTUROI ȘI ROZMARIN

Preparatele din miel nu se consumă în mod uzual în bucătăria românească, însă ele nu lipsesc din masa tradițională de Paști.

Friptură de miel sau drob sunt două feluri de mâncare cu care cu singuranță o să vă impresionați invitații la masă. Bineînțeles, aceste preparate se pot comanda și cumpăra din comerț sau se pot face acasă.

Pentru cititorii noștri care intenționează să facă acasă friptură de miel, propunem următoarea rețetă:

Ingrediente:

O pulpă de miel

Un pahar de vin

Câteva crenguțe de rozmarin

5 căței de usturoi

O cană cu apă

50 ml de ulei

Sare

Piper

Cum se face:

Pulpa se spală foarte bine și se usucă pe un prosop de hârtie. Vă reamintim că trebuie să aveți grijă să cumpărați carnea de miel din surse autorizate, pentru a vă asigura că este sigură pentru consum.

Înainte de a începe să curățăm ingredintele, dăm drumul la cuptor, pentru a fi încins bine atunci când punem tava la cuptor.

Pe urmă curățăm usturoiul și îl tăiem rondele sau în ce formă preferați. Acesta trebuie pus în pulpa de miel, în niște spații pe care le face cu cuțitul. Tăiem carnea din loc în loc și punem bucățelele de usturoi.

Ungem pulpa cu ulei și o dăm bine cu sare și piper. Punem pulpa în tava unsă cu ulei și adăugăm apa și vinul. La urmă, punem și crenguțele de rozmarin.

Introducem tava la cuptor pentru aproximativ o oră și jumătate, verificând din când în când dacă pulpa mai trebuie unsă cu uleiul din tavă.

Mici trucuri pentru o friptură excelentă

Nu tăiați friptura imediat ce ați scos tava din cuptor. Programați-vă timpul astfel încât să puteți să lăsați friptura să stea în tavă aproximativ 20-30 de minute. Nu uitați de sosul din tavă, el poate să fie folosit ulterior când serviți friptura.

Poftă bună!

Distribuie
post-img
Prev post

REȚETĂ TRADIȚIONALĂ DE COZONAC MOLDOVENESC

Next post

SPITAL PUBLIC DIN ROMÂNIA CU SERVICIU DE ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU

post-img