Clicky

FLOAREA DE SOC, RECOMANDĂRI TERAPEUTICE ȘI MOD DE ÎNTREBUINȚARE

Începând din luna mai și până în iunie, România este acoperită cu flori albe de soc. Mirosul inconfundabil ne amintește de gustul copilăriei, de socată, o băutură preparată de generații întregi.

Dincolo de acestă băutură făcută din flori de soc, trebuie subliniat faptul că socul are o mulțime de beneficii pentru sănătate, indiferent dacă este consumat sub formă de ceai sau administrat ca tinctură sau pulbere.

De la soc se folosesc în scop medicinal în principal fructele și florile, iar frunzele mai puțin.

Recomandări terapeutice:

Potrivit regretatului prof. Ovidiu Bojor, se consideră ca principală acțiunea sudorifică, având o influență pozitivă în numeroase afecțiuni , precum răceli, stări gripale, bronșite și stări febrile.

De asemenea, fructele de soc au efecte favorabile în reumatism, dar și în boli eruptive, cum ar fi rujeola sau scarlatina.

Fructele de soc sunt recomandate și în combaterea obezității, deoarece au o acțiune dieuretică și ușor laxativă.

Totodată, fructele de soc sunt eficiente și în combaterea hemoroizilor, dar dau rezultate bune și în tratamentul arsurilor.

Mod de întrebuințare:

-Decont. O linguriță de fructe coapte, proaspete la o cană cu apă. După ce dă în clocot, se strivesc boabele și se adaugă zahăr sau miere. Decontul se poate face și din fructe uscate. Se beau 1-2 căni pe zi.

-Suc. 50-100 mg/zi.

-Cataplasme cu decont concentrat (30-50 g la un litru de apă ca antiiflamator).

Atentie! Aceste informații au scop informativ și nu înlocuiesc consultația de specialitate!

Distribuie
post-img
Prev post

ATENȚIE LA INFECȚIA CU SALMONELLA!

Next post

EPILATUL DEFINITIV SAU EPILATUL CU CEARA

post-img