Clicky

FARMACISTUL ȘI AROMATERAPEUTUL SAU CUM SE POT CREA PRODUSE INOVATIVE

AUTOR – Doina Berescu-aromaterapeut &fondator Ecoland Production

Din dorința de a avea un impact pozitiv asupra vieții a cât mai multor oameni și de a inova continuu, am ajuns la acest moment să fabricăm și să comercializăm produse de calitate care poartă sigla firmei noastre Ecoland Producțion . Am reușit să concepem în cadrul laboratoarelor proprii din Botosani printre produsele bine primite de consumatori și o cremă de zi respectiv„Crema de zi cu provitamina B5 și ulei esențial de lavandă”. Pentru doamne și domni deopotrivă.

Acest produs ,rezultat al cercetării doctorale asupra uleiului esential de lavandă a colaboratoarei noastre dr.farmacist primar Mihaela -Alexandara Bogdan, este recomandat pentru îngrijirea zilnică deoarece îmbunătățește hidratarea și elasticitatea pielii și ca toate produsele firmei Ecoland Production nu conține parabeni, coloranți sau parfumuri sintetice. Acest produs este notificat pe portalul european de produse cosmetice. Pentru fabricarea produsului am am folosit materia primă autohtonă, în primul rând uleiul esențial de lavandă obținut prin distilarea lavandei cultivate pe terenurile firmei Ecoland Producțion, în distileria proprie.

Pentru obținerea produsului final de calitate, am adăugat în compoziție o serie de ingrediente utilizate constant in industria cosmetică și am în vedere:

* untul de Shea care în compoziție are rolul de a ușura și calma senzația de uscare, mâncărime și de strângere a pielii hidratând-o în profunzime;

*uleiul de migdale dulci bogat în acid oleic și fitosteroli cu rol de hrănire a pielii și cu rol de catifelare după utilizare;

*provitamina B5 cu rol de îmbunătățire a hidratării pielei prin pătrunderea acesteia în straturile profunde unde este absorbită de celule și transformată în vitamina B5 (acid pantotenic) știut faptul că această vitamină limitează deshidratarea pielii;

Utilizarea uleiului esențial de lavandă a fost alegerea determinantă în compoziția cremei doarece este un bun regenerant cutanat și de tonifiere, uleiul având un rol cicatrizant pentru pielea afectată de urticarii, înțepături, mici leziuni.În acest mod am avut în vedere și o altă categorie de clienți respective bărbații care îsi produc prin bărberit, uneori, aceste mici leziuni.

Pe ambalaj am specificat că acest produs este recomandat a se aplica de 1-2 ori pe zi, pe pielea curată prin masare ușoară până la încorporare. Am subliniat și faptul că aplicare constantă în timp a acestui produs ajută la menținerea sănătății pielii iar ca recomandări de păstrare am adăugat „a se păstra la loc răcoros ferit de razele soarelui” și mențiunea „a se folosi înainte de data menționată pe ambalaj.

Acest produs este colaborarea dintre doi oameni pasionați care lucrează in domenii diferite dar pe care dorința de a cerceta și inova continuu ne conduce la vorbele regretatului Steve Jobs : „Singura modalitate de a face lucruri extraordinare este să-ți placă ceea ce faci. Dacă nu ai găsit acel lucru încă, continuă să-l cauți și nu te liniști până când nu îl găsești”.

Doina Berescu

Aromaterapeut & fondator Ecoland-Production
Distribuie
post-img
Prev post

CONECTAREA CU NATURA: BENEFICIILE MERSULUI DESCULȚ

Next post

CUM DEPĂȘIM TULBURĂRILE ALIMENTARE

post-img