Clicky

Făina de migdale, sursă bogată de nutrienți

Făina de migdale este compusă din migdale 100% blandate și măcinate. În ultima vreme se optează tot mai des pentru folosirea ei, deoarece migdalele sunt o sursă atât de bogată de nutrienți care face ca această făină să fie mai bună pentru sănătate decât cea obișnuită.
Acest tip de făină are un nivel foarte ridicat de proteine, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea normală, precum și pentru procesele de reparare și recuperare în organism. Făina de migdale nu conține gluten, ci: fier, mangan, fosfor, lipide, vitamina E, fier, fibre, magneziu, potasiu, acizi grași Omega 3‑6, seleniu, complexul B, acid folic, calciu, care poate ajuta la creșterea densității osoase și ajută la prevenirea anumitor afecțiuni, cum ar fi osteoporoza, demineralizarea osoasă etc.
Cele mai importante beneficii pentru sănătate ale făinii de migdale sunt: capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a proteja de anumite tipuri de cancer, de a reduce riscul de diabet, de a stimula energia, de a ajuta la scăderea în greutate, de a ajuta digestia, creșterea și dezvoltarea armonioasă a organismului, de a reduce colesterolul rău din organism, notează Ziarul Lumina.
Făina de migdale poate înlocui cu succes făina clasică în rețete de brioșe, biscuiți și alte prăjituri, dar și în aluaturi de plăcintă, tarte, clătite etc.
Făina de migdale are o ușoară aromă de nuci, iar grăsimile sănătoase conținute oferă sațietate de lungă durată. Este potrivită pentru aluaturile fără drojdie.

Distribuie
post-img
Prev post

Palpitatiile la inimă pe timpul nopții

Next post

VREAU SA STII!

post-img