Clicky

Factori care intaresc sistemul imunitar al unui bebelus

Factori care intaresc sistemul imunitar al unui bebelus

Vaccinarea – sistemul imunitar al bebelușului tău va produce anticorpi pregătiți să elimine agenții patogeni specifici.
Alimentatia sanatoasa – prin consumul de legume și fructe proaspete, organismul copiilor va susține mai ușor o bătălie cu microbii și virusurile prin intermediul sistemului imunitar, ceea ce-l va ajuta să rămână sănătos și să aibă un metabolism bun. Copilul trebuie hranit cât mai echilibrat, incluzând în meniu alimente care conțin fier, vitamine și prebiotice. O nutriție corectă are la bază calitatea și nu cantitatea. Mesele copilului tău trebuie să conțină alimente neprocesate, cu proprietăți care să îi întărească sistemul imunitar.
Miscarea – Miscarea in aer liber, plimbarile in parc, atunci cand vreme este frumoasa, soarele, aerul proaspat sunt adevarate minuni pentru copil.
Cauzele care scad imunitatea:
Trecerea prin boli – orice boala grea este ca un uragan pentru organism, lasandu-l fara protectie dupa ce trece. Imunitatea dupa boala, ar trebui ajutata sa-si revina cu vitamine, minerale, mancare sanatoasa si miscare.
Alimenatia dezechilibrata – din pacate, in zilele noastre se mananca prost chiar si la tara. Bebelusilor li se da lapte de vaca, care nu este deloc benefic pentru ei. Copiii sunt alimentati cu multi carbohidrati, mancare procesata, le lipsesc vitaminele, mineralele si nutrientii esentiali.
Tulburari de somn – pentru copii, somnul si odihna sunt esentiale pentru crestere, dezvoltare si imunitate.

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE NU AVEM ENERGIE DUPA MASA? ELENA FEDORCAN - NUTRITIONIST

Next post

Beneficii pentru a renunța la fumat. SANATATE vs. OBISNUINTA IN ORE, LUNI SI ANI

post-img