Clicky

EXERCIȚII ȘI RECOMANDĂRI UTILE CA SĂ-ȚI ANTRENEZI MEMORIA

Din ce în ce mai mulți oameni se plâng de probleme de memorie și concentrare, pentru că în fiecare zi suntem bombardați cu o cantitate imensă de informații sub formă de texte, sunete și imagini, care este pur și simplu imposibil de digerat în întregime.

Între timp, memoria noastră poate fi antrenată, conform neuroștiinței, în același mod în care îți tonifici mușchii cu un antrenor de fitness după mult timp în care ai mâncat în exces și ai facut puțina mișcare.

Exercițiile de dezvoltare a memoriei vor fi deosebit de utile pentru cei care pierd constant acte, uită dacă au scos din priza fierul de călcat și confundă, în mod regulat, datele importante.

Desigur, înainte de a descărca o aplicație de exerciții de memorie sau de a începe să învațați o a treia limbă străină, asigurați-vă că nu vă blocați propriile funcții de memorie prin suprasolicitare regulată.

Absorbim informații mult mai greu atunci când ne simțim rău și obosiți, deoarece nu suntem capabili să ne concentrăm și să „digerăm” pentru creier cele mai importante aspecte de reținut. Din acest motiv, împreună cu antrenamentul pentru dezvoltarea memoriei, ar trebui să existe întotdeauna o odihnă adecvată inainte de a te apuca sa faci ce ti-ai propus.

  1. Urmăriți-vă rutina zilnică

Potrivit oamenilor de știință în neurologie, secretul unei bune memorie este rutina zilnică corectă. Creierul nostru poate funcționa productiv timp de 40-45 de minute, dar apoi are nevoie de o odihnă de 10 minute. Dacă ne supraîncărcăm cu munca fără întrerupere, atunci memoria începe să se clatine: un flux mare de informații pur și simplu ne copleșește și se dovedește a fi o sarcină imposibilă să reusesti să înveți totul.

De aceea, cel mai bun exercițiu pentru susținerea funcției memoriei, pe care îl puteți și trebuie să îl faceți în mod regulat, va fi relaxarea de calitate după o încărcare intensă a creierului. Înainte de o prezentare importantă sau un examen greu, trebuie sa studiezi si sa te pregatesti intens, dar asigură-te că faci pauze și acordă-ți 8 ore de somn. Iar inainte să te bagi seara în pat, fă o plimbare de jumătate oră, repetând materialul învățat în minte.

  1. Fa-ți un obicei din a repeta

Mecanismul nostru de memorie descompune asocierile pe care le-am făcut în aproximativ o jumătate de oră până la o oră, dacă nu sunt întărite de repetiție. Creierul “istet” încearcă să automatizeze toate procesele și să lase doar informațiile necesare la suprafață, iar repetarea constantă îi dă doar un semnal că această memorie vă va fi în continuare utilă. Dacă vă pregătiți pentru un examen și încercați să memorați numere, date sau formule, atunci, setați-vă un ceas deșteptător pentru repetare: repetați prima data la câteva minute după cunoaștere a informațiilor, apoi după 3 ore, dupa care înainte de culcare, iar a patra oara reptati a doua zi.

  1. Suprapuneti emoții peste amintiri

Memoria noastră este construită ca un motor pe modul de economisire a energiei: ne amintim doar ceea ce ne-a șocat sincer și ne-a atins sentimentele. Pe baza acestei logici, putem memora ceea ce ne poate afecta imaginația. Cum ajută acest lucru să ne pregătim, de exemplu, pentru un examen la matematica sau pentru carnetul de conducere? Atașați lucruri greu de reținut, formule sau simboluri de unele senzații. De exemplu, imaginati-va cum ai descrie această formulă cu emoții? Ce senzații tactile pot fi la atingerea acestui exercitiu? Cu ce ​​pot să compar acest indicator rutier pentru a face un copil să râdă?

Ce v-am prezentat pana acum sunt doar cateva dintre recomandarile pe care vi le facem pentru a-ti pastra memoria tanara indifferent de varsta. Intr-un alt articol, vom reveni si cu alte sugestii.

Distribuie
post-img
Prev post

3 MITURI DESPRE DURERE

Next post

ANGINA PECTORALA

post-img