Clicky

Dr. Sonia Burtic, despre masa de Crăciun

EXCLUSIVITATE. Dr. Sonia Burtic, despre masa de Crăciun. Cum să evităm de excesele alimentare

Nu peste mult timp vin sărbătorile, iar mesele întinse, cu bucate tradiționale românești, sunt adevărate provocări nu doar pentru siluetă, cât și pentru sănătate în general.
Cu puțină voință și cu recomandări de la medici, putem să trecem cu bine peste aceste provocări, fără să ne supunem organismul la vreun șoc alimentar.
Dr. Sonia Burtic a explicat, în exclusivitate pentru „Campion în sănătate”, care sunt principalele greșeli pe care le facem în legătură cu alimentația în perioada sărbătorilor de iarnă și cum putem să le evităm.
În primul rând, spune medicul Sonia Burtic, Crăciunul ține doar o zi, dar noi transformăm masa de Crăciun în mai multe zile.
Pe urmă, trebuie să fim atenți la cantitatea de mâncare.
„Dacă alegi să mănânci din toate felurile câte ceva, nu ai cum să le combini pe toate, mai ales dacă păstrăm rețeta tradițională. Trebuie să le combini într-un mod sănătos. Nu mâncăm și mult și nesănătos. Degustăm din toate”, a explicat medicul.
A degusta înseamnă două guri și atât, nu există a treia gură, subliniază medicul Sonia Burtic.
O altă greșeală este că oamenii vor să mănânce de toate la aceeași masă.
„Aperitiv, ciorbă, friptură plus desert. Mai vine și alcoolul și fac toate astea la o masă.
Nu vorbim neapărat de kilogramele în plus, ci este un șoc pentru organism. Dacă nu ne pasă atât de mult de siluetă, trebuie să ne pese de sănătatea noastră. Crăciunul este despre familie, despre timp petrecut alături de cei dragi, nnu despre șocuri alimentare”, avertizează dr. Sonia Burtic.
Pe urmă, pe masa românilor nu prea vezi salate, legume verzi. În plus, trebuie să avem grijă și la murături. Sunt pline de sare și de zahar. Nu sunt o optiune ideală.
O altă provocare de sărbători sunt vizitele la cei dragi, unde fiecare ne serveste cu câte ceva. Aici e nevoie de autocontrol, fiind indicat fie să mergi mâncat și să refuzi politicos, fie să-ți planifici mesele cu atenție.
Nu în ultimul rând, e nevoie de atenție mare la alcool.

DOCTOR SONIA BURTIC

DOCTOR SONIA BURTIC

NUTRITIONIST, MEDIC REZIDENT CHIRURGIE PLASTICA
Distribuie
post-img
Prev post

REMEDII IEFTINE PENTRU RACELI SUPARATOARE

Next post

ASASINUL TACUT - HIPERTENSIUNEA ARTERIALA

post-img