
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
EXCLUSIVITATE. Dr. Sonia Burtic, despre cum să ne organizam mesele între Crăciun și Revelion
Indiferent dacă suntem preocupați sau nu de siluetă, trebuie să evităm excesele alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru ca sănătatea noastră să nu fie afectată.
Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să mâncăm nimic, însă important e să ne planificăm ce, cât și când mâncăm.
Medicul Sonia Burtic a explicat, în exclusivitate pentru Campion în sănătate, ce trebuie să facem în perioada dintre Crăciun și Revelion, astfel încât să trecem cu bine peste provocările culinare.
„În acele câteva zile, ideal este să avem mese mai ușoare, să ne hidratăm, să mâncăm supe, carne ușoară, să evităm sosurile, zahărul procesat, să mâncăm mai puțină pâine, să consumăm mâncăruri mai ușoare. Important este să lăsăm organismul să metabolizeze excesul de calorii pe care i l-am furnizat la masa de Crăciun”, a spus dr. Sonia Burtic.
Un alt sfat pentru această perioadă este să ne plimbăm, măcar o jumătate de oră pe zi, să facem plimbări în natură. Nu e nevoie de un efort anume. Pur și simplu trebuie să ne punem în mișcare picioarele și vom avea o stare mult mai bună.
Sărbători cu sănătate bună vă dorim!
