Clicky

EXCESUL DE SARE ȘI RISCURILE CARDIACE PENTRU PERSOANELE CU DIABET

Este cunoscut faptul că sarea în exces poate provoca creşterea tensiunii arteriale, ceea ce reprezintă un factor de risc pentru apariţia unor boli cardiovasculare.
Acesta este unul dintre motivele pentru care medicii recomandă un consum de sare de cel mult 2,3 grame pe zi pentru persoanele care nu au probleme de sănătate și cel mult 1,5 grame de sare într-o zi, în cazul persoanelor hipertensive, a celor cu diabet și a celor cu boli renale.
Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetic, notează Agerpres.
Pentru a urmări efectul sării asupra persoanelor care suferă de diabet, cercetătorii au realizat un studiu bazat pe 1.600 de diabetici cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani. Participanţii la studiu au răspuns unui set de întrebări cu privire la regimul lor alimentar şi cantitatea de sare pe care o consumă. Evoluţia stării lor de sănătate a fost urmărită de medici timp de 8 ani.
Participanţii la studiu care mâncau cel mai sărat (în medie 6 grame de sare pe zi), prezentau un risc de două ori mai ridicat de a se îmbolnăvi de o maladie cardiovasculară în cei 8 ani de studiu, prin comparaţie cu diabeticii care mâncau cel mai puţin sărat (în medie 2,8 grame de sare pe zi).
Dintre cei 359 de subiecţi care consumau cea mai multă sare, 41 s-au îmbolnăvit de maladii cardiovasculare, comparativ cu 23 dintre cei 354 de subiecţi care mâncau cel mai puţin sărat din grupul de studiu.
Concluzia?
Concluziile studiului confirmă faptul că un consum moderat de sare poate preveni apariţia unor complicaţii medicale periculoase pentru bolnavii de diabet.
Pentru a reduce riscurile cardiace, persoanele care suferă de diabet de tipul 2 trebuie să-şi ţină sub control nivelul zahărului din sânge şi să fie atenţi şi la cât de multă sare consumă.

 

Distribuie
post-img
Prev post

CUM NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA SCHIMBĂRILE BRUȘTE DE TEMPERATURĂ

Next post

VREAU SA STII!

post-img