Clicky

EȘTI OBOSIT DIMINEAȚA? AFLĂ CARE AR PUTEA FI CAUZELE

Oboseala este normală atunci când facem efort fizic, muncim mult sau pierdem o noapte de somn. Însă atunci când suntem obosiţi în permanenţă, fără un motiv anume, poate fi semnul unor boli grave, care pot fi fatale.

1. BOLI DE INIMADacă obosiţi după ce aţi mers pe jos 100 de metri sau atunci când aţi urcat câteva scări puteţi suferi de boli de inimă. „Oboseala accentuată poate fi un semn de boli cardiovasculare. Arterele se pot înfunda din cauza unui regim de viaţă nesănătos. Obstrucţia face ca sângele să nu mai ajungă la inimă aşa cum trebuie. În timp, arterele se pot obtura complet şi atunci apare invariabil infarctul sau accidentul vascular.

2. ANEMIA – Anemia se manifestă prin carenţa de fier în organism. Corpul se simte mereu obosit şi este într-o stare permentă de letargie. Nu aveţi energie, poftă de mâncare, dar pot apărea şi stări de ameţeală. Senzatia de frig isi poate face simtita aparitia in cazul celor care sufera de anemie.

3. DEPRESIA SI ANXIETATEADacă v-aţi făcut analize şi nu aţi descoperit nimic alarmant, dar vă simţiţi obosiţi, nu vă mai bucură nimic, nu aveţi chef să ieşiţi din casă, atunci ar trebui să consultaţi în psiholog. Puteţi suferi de depresie. Este o boală parşivă, care nu apare neapărat la persoanele care au avut necazuri, probleme financiare sau dezamăgiri. Poate apărea din cauze diverse şi este destul de greu de tratat. Uneori depresia si anxietatea sunt sursa oboselii cronice. De fapt, intre 60 si 80% din persoanele care sufera de oboseala cronica au o afectiune psihica. Depresia afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati, dar de multe ori se manifesta si la nivelul intregii familii. De obicei, apare intre 15 si 30 de ani. Femeile pot suferi de depresie postnatala. Unele persoane sunt afectate de depresie sezoniera, care se manifesta in special iarna, perioada cand se simt triste si obosite. Depresia severa este de asemenea unul din simptomele tulburarii bipolare.

4. DIABET – Unul dintre principalele simptome ale diabetului, o afectiune pe termen lung cauzata de prea mult zahar in sange, este oboseala. Celelalte simptome cheie sunt senzatia de sete, mersul la toaleta des si pierderea in greutate. Medicul va poate diagnostica diabetul cu ajutorul unui test de sange.

5. HIPOTIROIDIE – Un nivel scazut al hormonilor tiroidieni te face sa te simti obosit. De asemenea, este posibil sa te ingrasi, sa fii iritabil si sa ai pierderi de memorie. Apare frecvent la femei si mai des odata ce inaintezi in varsta.

6. LIPSA DE VITAMINE: B12 / ZINC/ ACID FOLIC/ FIER/ IOD

7. INTOLERANTA ALIMENTARA

8. NIVEL SCAZUT AL TESTOSTERONULUI – Oboseala este un efect comun al nivelului scazut de testosteron. Este posibil sa simtiti ca nu mai aveti energia pe care o aveati inainte sau va veti simti extrem de obosit. Bineinteles, exista multi alti factori care va pot afecta energia (procesul de imbatranire sau depresia). Distribuie
post-img
Prev post

CE SUNT PAPILOAMELE SI DE CE APAR

Next post

AI BUFEURI? 9 BOLI ȘI AFECȚIUNI CARE AU ACEST SIMPTOM!

post-img