Clicky

EPILATUL DEFINITIV SAU EPILATUL CU CEARA

Epilatul definitiv și epilatul cu ceara sunt două metode diferite de îndepărtare a părului.

Epilatul definitiv utilizează tehnologii precum laserul sau lumina intens pulsata (IPL) pentru a distruge foliculii de păr. Această metodă poate fi mai dureroasă decât epilatul cu ceară, dar poate oferi rezultate permanente în termeni de îndepărtare a părului. Epilarea definitivă necesită mai multe ședințe pentru a distruge toate foliculii de păr și poate fi costisitoare.

Pe de altă parte, epilatul cu ceara este o metodă mai comună și mai ieftină de îndepărtare a părului. Se aplică o substanță lipicioasă (ceara) pe zona cu păr, apoi se smulge, îndepărtând astfel, părul de la rădăcină. Această metodă poate fi dureroasă, dar nu necesită nicio tehnologie specială și poate fi realizată acasă sau la salonul de înfrumusețare. Rezultatele epilării cu ceară durează mai puțin timp decât cele ale epilării definitive.

În general, alegerea între epilatul definitiv și epilatul cu ceara depinde de preferințele personale, de buget și de rezultatele dorite. Epilatul definitiv poate fi o opțiune mai bună pentru persoanele care doresc rezultate permanente, dar poate fi mai costisitor și mai dureros. În timp ce, epilatul cu ceară poate fi o alegere potrivită pentru doamnele care doresc o metodă mai ieftină și mai ușor de utilizat pentru îndepărtarea părului.

Fiecare alege ceea ce îi place cel mai mult, dar înainte de a face o alegere, trebuie să fii complet înarmat cu toate informațiile despre ambele metode de îndepărtare a părului. Vom încerca să vă ajutăm să faceți alegerea potrivită, comparând principalele caracteristici ale epilarii cu ceară și ale epilarii cu laser.

Durata efectului

Epilarea cu ceară este o metodă de îndepărtare a părului, care are o durată medie.

Epilarea cu laser este considerată un tip permanent de epilare. Cu toate acestea, nu ar trebui să contați pe un efect pe tot parcursul vieții dupa o singura sedinta. Dupa o anumita perioada de timp, sedintele de epilare cu laser trebuie repetate iar si iar.

Procedura

În timpul epilarii cu ceară, firele de păr sunt smulse de la rădăcină. Ceara se aplică pe piele, iar după câteva secunde, de îndată ce ceara prinde firele de păr, banda de ceară se desprinde de pe piele împreună cu firele de păr. De obicei, durează aproximativ 2 săptămâni pentru ca părul să crească din nou, dar cu cât te epilezi mai des, cu atât va dura mai mult între sesiunile de epilare.

În timpul epilarii cu laser, pielea este expusă unui aparat care emite căldură pentru a „arde” foliculii de păr și a încetini creșterea părului. Părul cade în 2-3 săptămâni după cursul procedurilor. Firele noi de păr cresc din nou după câteva luni, în funcție de tipul de piele și păr.

Disponibilitate

Epilarea cu ceară se poate face în aproape orice salon de înfrumusețare. Epilarea cu ceară se poate face și acasă. Pretul epilarii cu ceara, de regula, fluctueaza, dar este relativ accesibil oricarei femei.

Epilarea cu laser se efectuează numai în salon, folosind echipamente speciale scumpe. În plus, un număr foarte mic de cosmetologi pot efectua o procedură de îndepărtare a părului cu laser de înaltă calitate folosind echipamente de înaltă calitate și având toate abilitățile necesare. Echiparea unei camere de epilare cu laser cu cea mai recentă tehnologie și standarde înalte este foarte costisitoare.

Pretul unei sedinte de epilare cu laser poate fi de cateva ori, sau chiar de cateva zeci de ori, mai mare decat costul unei sedinte de epilare cu ceara. Având în vedere că pentru distrugerea completă a firelor de păr este necesar să treci prin 3 până la 8 ședințe, iar peste 6-7 luni trebuie reluat un curs de 3-8 ședințe, suma va fi destul de mare.

Efecte secundare

Dacă epilarea cu ceară este efectuată de un profesionist într-un salon specializat, atunci efectele secundare sunt, practic, excluse. Dacă efectuați procedura acasă fără abilitățile necesare sau folosiți ceară ieftină de calitate scăzută, atunci, de regulă, efectele secundare apar sub formă de mâncărime, roșeață, arsuri sau detașarea straturilor de suprafață ale pielii împreună cu banda de ceară.

În ceea ce privește epilarea cu laser, chiar și atunci când efectuați această procedură în cele mai bune clinici de cosmetologie cu cel mai bun echipament, nu sunteți 100% asigurat împotriva unor efecte secundare precum arsuri, dureri severe în timpul procedurii, supurație, cicatrici, modificări de pigmentare și multe altele.

In concluzie, epilarea cu ceară are mai putine efecte secundare decât cea cu laser. In plus, efectele secundare ale epilarii cu ceara sunt mai putin periculoase decat cele ale epilarii cu laser. De asemenea, epilarea cu ceară este mai puțin dureroasă decât epilarea cu laser.

Alegerea iti apartine!

Distribuie
post-img
Prev post

FLOAREA DE SOC, RECOMANDĂRI TERAPEUTICE ȘI MOD DE ÎNTREBUINȚARE

Next post

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE HIV ȘI SIDA

post-img