Clicky

DROJDIA DE BERE, ALIMENTUL- MEDICAMENT

Drojdia de bere este un ingredient utilizat în industria alimentară, la producție de bere și în prepararea produselor de panificație.

Însă, drojdia de bere, indiferent de forma sa, uscată sau proaspătă, este și un aliment-medicament, eficient în tratarea multor afecțiuni. Astfel, drojdia este recomadată pentru revigorarea organismului, precum și pentru utilizarea în prepararea diferitelor produse cosmetice.

Specialiştii spun că un consum regulat de drojdie de bere ne ajută să ne menţinem în formă şi chiar încetineşte îmbătrânirea.

Drojdia de bere conține, pe lângă vitaminele D, E, B, și 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, toate cele 18 minerale necesare corpului, printre care calciu, magneziu, fosfor, şi un număr de proteine importante într-un echilibru perfect pentru sănătate, făcând din drojdie un aliment preţios pentru om, notează Adevărul.

Iată o serie de motive pentru care este bine să consumăm drojdie de bere:

Stimulează imunitatea. Răcelile şi bolile infecţioase se trateaza eficient cu drojdie de bere. Vitaminele şi mineralele întăresc imunitatea şi scurteaza perioada de convalescenţă. Totodată, hepatitele virale sunt ținute sub control cu ajutorul unui tratament similar.

Tonic pentru sistemul nervos. Cura cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice.

Reglează colesterolul şi tensiunea. Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rău“ şi combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicati în aparitia bolilor de inima.

Scade glicemia. Drojdia este o sursă excelentă de minerale şi, în special crom, un mineral esenţial care ajută la mentinerea unui nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau care suferă de diabet.

Tratează anemia. Drojdia este cea mai bună sursă de fier, depăşind inclusiv valorile conţinute în ficat. Se recomanda in special celor care suferă de anemie sau care obosesc uşor. Cura cu drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.

Distribuie
post-img
Prev post

3 REMEDII NATURALE CARE TE SCAPĂ DE GREAȚĂ

Next post

MICI ȘI BERE, TRADIȚIONALUL MENIU DE 1 MAI

post-img