Clicky

Doza de sănătate: spanac proaspăt sau gătit?

Doza de sănătate: spanac proaspăt sau gătit?

Spanacul este un adevărat cadou al naturii pentru sănătatea oamenilor, pe lângă conținutul recunoscut de fier, el fiind și un antioxidant puternic.
De la Popeye-marinarul toată lumea știe, spanacul conține fier. Însă fierul vegetal este utilizat de organism în proporție de 3-10%, în timp ce fierul din produsele animale (ficat, carne, pește, ou) are o biodisponibilitate de 25-30%, scrie, pe Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Potrivit acesteia, eficiența fierului se poate crește folosind suc de roșii, oțet sau zeamă de lămâie, mediul acid triplează absorția! Fierul este stabil la temperatură înaltă, salata de spanac și mâncarea de spanac au aceeași concentrație în fier.
Pe lângă efectul antianemic, spanacul conține pigmenți cu acțiune antioxidantă și efect anticancer a căror absorbție crește prin gătit. Spanacul preparat termic este de 6 ori mai bogat în luteină, zeaxantină și betaină față de frunzele proaspete!
Vă fereați de spanacul congelat sau în conservă? Aflați că este mai sănătos decât cel proaspăt, gătit cu sos de roșii și un pic de ceapă, recomandă Mihaela Bilic.

Distribuie
post-img
Prev post

Cum să eliminați sarea și colesterolul din organism

Next post

Totul despre gonartroza (artroza genunchiului)

post-img