Clicky

DESCOPERIRE UIMITOARE! PLANTELE EMIT SUNETE ATUNCI CÂND SUNT STRESATE

V-ați gândit vreodată că și plantele sunt stresate? Ei bine, un grup de cercetători tocmai au confirmat acest fapt și chiar mai mult de atât. Deși sună incredibil, plantele „vorbesc”.

Studiu care a demonstrat aceste ipoteze a fost realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, care au reuşit să înregistreze şi să analizeze astfel de sunete pentru prima dată.

Potrivit acestora, plantele emit sunete sunete atunci când sunt stresate şi că fiecare plantă şi fiecare tip de stres este asociat cu un sunet identificabil specific.

Astfel, cercetarea, condusă de Lilach Hadany de la Şcoala de Ştiinţă a Plantelor şi Securitate Alimentară din cadrul Facultăţii de Ştiinţele Vieţii din Tel Aviv, a constatat că plantele emit adesea sunete ultrasonice, de cele mai multe ori atunci când sunt stresate.

Autorii au reuşit să înregistreze sunetul, asemănător cu cel produs de popcorn, în mare parte la roşii şi plantele de tutun. Ei au identificat, de asemenea, sunete produse de cactuşi, porumb şi grâu.

Chiar dacă sunetele sunt emise la aproximativ acelaşi volum ca vocea umană, ele au frecvenţe atât de înalte încât nu sunt niciodată captate de urechea oamenilor, au afirmat cercetătorii.

Deşi sunt imperceptibile pentru urechea umană, sunetele emise de plante pot fi probabil auzite de diferite animale, precum liliecii, şoarecii şi insectele.

Distribuie
post-img
Prev post

SINDROMUL OCHILOR USCAT: CAUZELE BOLII ȘI METODELE DE TRATAMENT

Next post

DIETE DE CARE SA FUGIM MANCAND PAMANTUL

post-img