Clicky

DEPENDENȚA DE SPRAY-URILE NAZALE

 

Spray-urile nazale ne ajută să respirăm mai ușor atunci când avem nasul înfundat, însă folosirea lor pe termen lung poate avea efecte nocive asupra sănătății, afectând simțul mirosului și dând naștere unei dependențe periculoase.

Atunci când suntem răciți sau avem gripă, unul dintre primele simptome care își fac simțită prezența este nasul înfundat. În general oamenii au tendința să utilizeze pastile și spray-uri nazale să trateze acest simptom, și de cele mai multe ori depășesc cu mult durata recomandată de utilizare. Acest lucru poate duce în timp la dependență.

Anumite pastile și spray-uri nazale conțin o substanță numită pseudoefedrină, care atunci când ajunge în sânge în concentrații din ce în ce mai mari poate conduce la probleme cardiovasculare serioase”, a avertizat, la un post de televiziune, dr. Ștefan Busnatu, medic cardiolog.

Cum se scapă de dependența de spray-urile nazale?

În primul rând, pentru a combate dependența de spray-urile nazale trebuie să renunțăm să le mai folosim. Acest lucru s-ar putea să nu fie ușor de realizat, deoarece dacă nu se mai administrează substanțele respective, este foarte probabil ca obstrucția nazală să devină chinuitoare.

În al doilea rând, se poate apela la spray-uri cu apă de mare, care ajută la diminuarea congestiei nazale. Pe urmă, se pot face inhalații cu plante precum mușețel, cimbrișor sau eucalipt.

Nu în ultimul rând, importantă este răbdarea, pentru că pentru a scăpa de o astfel de dependență instalată în timp este nevoie tot de o perioadă mai mare de timp.

Distribuie
post-img
Prev post

GREU, DAR CU FOLOS!

Next post

5 BENEFICII ALE CITITULUI

post-img