Clicky

DELICII DE PAȘTI: DROB DIN MIEL CU CEAPĂ VERDE

Drobul de miel face parte din produsele tradiționale pentru masa de Paști. Dacă doriți să preparați acasă, vă oferim o rețetă simplă, ușor de realizat și numai bună de impresionat musafirii.

Ingrediente:

1 kilogram de măruntaie de miel;

3 ouă crude;

3 ouă fierte;

2 legături ceapă verde;

2 legături usturoi verde;

Foi de dafin;

Sare, piper boabe;

Boia de ardei roșu;

Cum se face:

Înainte de a te apuca să prepari drobul, fierbe ouăle și lasă-le să se răcească. Pe urmă, spală măruntaiele de miel și verdeața.

După ce ai spălat măruntaiele, le pui la fiert, sare, boabe de piper și foi de dafin. Verifică din când în când dacă s-au fiert suficient, încercând cu o furculiță. Când consideri că sunt suficient de fierte, scurge-le bine și dă-le prin mașina de tocat.

Acum, este timpul să te ocupi de verdeață sau poate ai un ajutor prin preajmă care poate să se ocupe de această operațiune. Verdeața se taie mărunt.

Într-un bol suficient de încăpător, verdeața se amestecă cu măruntaiele, cu boia și cu cele trei ouă crude și se amestecă bine, bine. Jumătate din compoziție se pune într-o tavă tapetată și pe deasupra se pun cele trei ouă fierte tăiate rondele. Totul se acoperă cu restul de compoziție.

Tava se dă la cuptor pentru 45-60 de minute.

Poftă bună și sărbători cu sănătate!

Distribuie
post-img
Prev post

CRIZELE DE TANTRUM LA COPII, PROVOCARE PENTRU PĂRINȚI

Next post

REȚETĂ DE COZONAC FĂRĂ ZAHĂR, NUMAI BUN ȘI PENTRU PERSOANELE CU DIABET

post-img