Clicky

DE CE TRUCURI ARE NEVOIE PARUL NOSTRU PRIMAVARA?

După iarnă, multe fete se plâng de starea părului lor: devine fragil și anost, fara vlaga si iti da senzația că ceva ii lipsește. Am adunat mai multe trucuri care vă vor ajuta atât părul, cât și starea de spirit si pe care trebuie sa le urmati primavara daca vreti sa aveti un par sanatos.

Nu te grăbi să renunți la pălărie!

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să porți o caciula până la vară, dar, o eșarfă, o beretă sau o șapcă ușoară de mătase pot fi potrivite ca accesoriu de protecție în perioada de creștere treptată a temperaturilor și de tranziție pana la cea de vară.

Aerul rece poate dura până la jumătatea lunii aprilie, precum și schimbările bruște de temperatură, iar acest lucru nu este deloc benefic pentru păr și starea lui generală, mai ales după o iarnă lungă.

Spală-ți părul pe măsură ce se murdărește

Probabil că auziți adesea că părul trebuie spălat cât mai puțin posibil. Și chiar mă întreb cine a lansat acest mit? In realitate, ar trebui să-ți speli părul cu un șampon și balsam de calitate de câte ori este necesar pentru tipul tău de păr, chiar dacă o faci în fiecare zi.

Dacă faci pauze lungi între spălări, scalpul și părul vor suferi mai mult din cauza acumulărilor de sebum și a poluării, iar acesta este un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor.

Regândește-ți dieta

Cunoscuta expresie „Suntem ceea ce mâncăm” se aplică si îngrijirii părului. Primăvara este momentul să vă gândiți să treceți la alimente mai ușoare și să evitați alimentele grase, picante și prea calorice. Includeți mai multe nuci, fructe, verdeata și legume în dieta dvs.

În ceea ce privește nutrienții, martie și aprilie necesită în mod special să vă reîncărcați cu vitaminele A, D, E și grupa B. Asigurati-va ca aveti in dieta si oligoelemente – zinc, fier, calciu. Toate acestea au un efect pozitiv asupra calității părului, dar nu uitați să faceți mai întâi analize sau sa va consultati cu medicul dumneavoastra: să vă autoprescrieți vitamine nu este o idee prea bună.

Schimbă peria

Căderea frecventă și fragilitatea părului depind uneori de pieptene. Dar nu este suficient doar să curățați acest accesoriu și chiar să-l spălați bine. Experții sunt siguri că vilozitățile mici, celulele moarte ale pielii, resturile de produse de styling și sebum rămân in perie mult timp. Toate acestea duc la creșterea bacteriilor și a ciupercilor și dauneaza grav firului de par.

De aceea, înainte de a alerga pentru o mască scumpă sau pentru o procedură costisitoare la o cosmeticiană, începeți cu pașii de bază. Schimbați peria cel puțin o dată pe an.

Renunță la vârfurile despicate

Nu prea are rost să va chinuiti cu tratarea vârfurilor despicate – este mai bine să le tăiați și să nu mai suferiți. Serurile și uleiurile miraculoase comercializate pentru a rezolva cu adevarat această problemă încă nu au fost inventate, cu excepția faptului că ele lipesc firele intre ele, fără a rezolva problema în ansamblu. Și este mult mai ușor să ai grijă de șuvițele sănătoase, așa că, sa nu te sperie ca renunti la 3-5 centimetri din lungimea parului, mai ales primăvara!

Folosește uscătorul de păr pe o setare cu aer rece

Este bine să aveți timp și rabdarea ca părul sa se usuce in mod natural. Dar, cel mai adesea, recurgem la ajutorul unui uscător de păr, după ce il stergem bine cu un prosop.

Odată cu venirea primăverii, merită să uităm de aceasta varianta. Desigur, vom avea nevoie de un prosop, dar numai pentru mișcări ușoare de tamponare, care îndepărtează excesul de umiditate. Înainte de uscare, nu trebuie să uitați de protecția termică, chiar dacă ați folosit anterior un balsam sau o mască de păr.

Distribuie
post-img
Prev post

PUFUL DE PLOP ȘI REACȚIILE ALERGICE

Next post

SENSIBILITATEA LA CAFEINĂ: ALERGIA VS. INTOLERANȚA

post-img