Clicky

DE CE SUNT RECOMANDATE EXERCIȚIILE KEGEL?

Cel mai adesea, medicii recomandă exerciții Kegel femeilor pentru a preveni și trata incontinența urinară de efort (sub „stres”, trebuie înțeles ca o creștere a presiunii intra-abdominale). Acest tip de incontinență este scurgerea involuntară de urină în timpul tusei, strănutului și efortului. Femeile se confruntă adesea cu o problemă similară după naștere și în timpul menopauzei, dar uneori poate afecta și femeile tinere.

În mod normal, cu o creștere a presiunii intraabdominale, mușchii planșeului pelvin țin uretra închisă. Cu toate acestea, dacă mușchii sunt slabi, subțiri, întinși sau răniți, funcția lor poate fi afectată, ceea ce duce la scurgeri involuntare de urină.

Cu o activitate fizică regulată, mușchii pelvieni, ca orice alți mușchi scheletici ai corpului, devin mai puternici, cresc în volum, iar tonusul lor se îmbunătățește. În cazurile ușoare de incontinență, exercițiile fizice pot ajuta la evitarea intervenției chirurgicale.

Antrenarea mușchilor intimi vă va ajuta să scăpați de problemele sistemului genito-urinar. O condiție importantă pentru eficacitatea antrenamentului și a creșterii musculare este o cantitate suficientă de proteine, vitamine B și fier în dietă. Dacă o persoană are o deficiență severă de proteine, pur și simplu ii va fi greu sa refaca acesti mușchi.

Numele exercitiului vine de la profesorul de ginecologie Arnold Kegel din California de Sud, care a primit un brevet pentru un simulator numit perineometru in mijlocul secolului trecut. Acesta a fost folosit pentru a determina puterea mușchilor podelei pelvine. Un timp mai târziu, profesorul a dezvoltat un set de exerciții, care au fost numite după el.

Cu exercițiile Kegel vei putea:

 • controla sau preveni incontinența urinară, a scaunului și gazelor;

 • preveni prolapsului organelor genitale;

 • preveni durerile menstruale;

 • recupera după naștere;

 • susține organele pelvine;

 • îmbunătăți coordonarea mușchilor planșeului pelvin;

 • corecta disfuncțiile sexuale, anorgasmia și îmbunătăți sensibilitatea.

Exercițiile Kegel pot avea, de asemenea, un efect benefic asupra sănătății sexuale și asupra capacității de a obține satisfacție sexuală, deoarece:

  • îmbunătățește circulația sângelui în vagin și mușchii planșeului pelvin,

  • facilitează atingerea orgasmului;

  • cresc producția de lubrifiere vaginală.

Antrenarea terminațiilor nervoase și a mușchilor crește fluxul sanguin local, ceea ce te face să te simți mai excitat, iar orgasmele sunt atinse mai repede și devin mai vii. Exerciții Kegel sunt utile atat pentru femei, cat si pentru bărbați.

Cum să faci exercițiile?

Înainte de a începe exercițiile Kegel, luați o poziție confortabilă, astfel încât corpul să fie relaxat. Majoritatea oamenilor preferă să facă aceste exerciții în timp ce stau întinși în pat sau pe scaun. Ele pot fi făcute în orice poziție convenabilă pentru dvs.

Când faceți exerciții Kegel, este important să vă identificați mușchii podelei pelvine pentru a vă asigura că lucrați mușchii potriviți. În mod ideal, tehnica de exercițiu ar trebui monitorizată de un ginecolog sau urolog.

Pentru a determina mușchii planșeului pelvin, procedați în felul următor: imagineaza-ti ca urinezi. Strângeți mușchii pe care îi folosiți pentru a întrerupe fluxul de urină în timp ce mergeți la toaleta, pentru a opri mișcarea intestinală sau pentru a elimina gazele. Aceștia sunt mușchii podelei pelvine.

Odată ce ai depistat muschii si te-ai familiarizat cu exercitiile, le vei putea face în orice poziție și oriunde, cum ar fi stând undeva la coada sau așteptând pe cineva sa ajunga la intalnire.

Etapele efectuării exercițiilor Kegel

Inspirați adânc pe nas pentru a vă contracta mușchii abdominali și a umple plamanii de aer. În timpul inspiratiei, mușchii podelei pelvine trebuie relaxați.

Expiră încet prin buzele strânse, ca și cum ai sufla printr-un pai. Faceți acest lucru încordând ușor mușchii podelei pelvine. Mușchii podelei pelvine în timpul expirației ar trebui să fie în tensiune timp de 3-6 secunde.

Inspirați din nou și opriți contracția musculară. Acest lucru va permite mușchilor să se relaxeze. Relaxați-vă complet mușchii podelei pelvine timp de 6-10 secunde. Este foarte important să relaxați complet mușchii între fiecare contracție. Și nu va țineți respirația în timp ce faci exerciții Kegel. Dacă simți că îți ții respirația, spune ceva cu voce tare în timpul lor.

Faceți acest exercițiu de 10 ori pe sesiune. Pentru cele mai bune rezultate, faceți 2-3 sesiuni pe zi. Sesiunile se fac cel mai bine la intervale regulate pe parcursul zilei.

La început contractiile pot fi slabe și de scurtă durată. Pe măsură ce aparatul neuromuscular este antrenat, mișcările vor deveni mai sigure, contracțiile vor fi mai puternice și mai lungi.

Obișnuiți-vă să vă contractați mușchii podelei pelvine în mod constant pe parcursul zilei, făcând-o în mod corect. Efectul va deveni vizibil în două până la trei săptămâni.

Exercițiile Kegel nu ar trebui să doară. Dacă simțiți durere în timpul sau după exercițiile Kegel, opriți imediat exercițiile și sunați la medicul dumneavoastră. Poate că nu faci corect exercițiile sau nu sunt potrivite pentru tine.

Distribuie
post-img
Prev post

4 MĂȘTI COSMETICE CU ALBUȘ ȘI GĂLBENUȘ DE OU

Next post

VEZI DACA ESTI IPOHONDRU!

post-img