Clicky

DE CE SUNT OAMENI CARE MĂNÂNCĂ DE TOATE ȘI NU SE ÎNGRAȘĂ?

Nu de putine ori, intalnim persoane care, desi mananca des cantitati enorme de grasimi, carbohidrati sau dulciuri si, cu toate acestea, sunt foarte slabe si nu pun pe ei nici macar un gram in plus. Mai mult, nu fac nici mișcare, iar noi ceilalti suntem oarecum roși de-o ușoara invidie.

Cum este posibil asa ceva?

Există legi pe acest pământ, iar energia (grăsimea) nu poate apărea de nicăieri. Corpul nostru este conceput în așa fel încât, dacă numărul de calorii care au intrat în noi este mai mic decât cel pe care organismul le-a cheltuit pentru existența sa (cu respirația, mișcarea sângelui, creierul, munca musculară etc.), atunci slăbim! Dacă am consumat mai mult decat este necesar (și nu contează daca am mancat morcovi, proteine ​​sau prăjituri), stocăm energie sub formă de grăsime.

De ce totusi o persoană poate mânca mult, dar este slabă? Sunt mai multe explicatii pe care vi le prezentam:

  • nivelul ei de stres este foarte ridicat și pare să fie tot timpul ca pe o bandă de alergare cu un puls ridicat, adrenalină, tensiune. Are o frica permanentă, se afla intr-un stres continuu;

  • sufera de o boala tiroidiană – hipertiroidism;

  • daca persoana din fata ta mananca o cantitate mare de mancare, asta nu inseamna ca face la fel in restul timpului;

  • sufera de bulimie – mănâncă mult, apoi scapă de mancarea ingerata prin vărsături;

  • aea persoană poate urma un fel de dietă: 1 zi mănânca, 2 zile se infometeaza;

De asemenea, nu credeti tot ce vedeti, oamenii, de multe ori, nu mănâncă chiar așa cum spun ei. De exemplu, persoanele supraponderale adesea nu mănâncă în fața cuiva si chiar daca declara ca “nu am ciugulit decat ceva”, cand sunt singure, cantitatea de mancare pe care o mănâncă este mult mai maire si mai calorica. De ce aceasta regula nu s-ar aplica si persoanelor foarte slabe.

De aceea, nu te uita cu invidie la cineva. Nu știi niciodată dacă o persoană este supusă unui stres sever sau sufera de o boala grava. De fiecare dată când vedem că o persoană a slăbit foarte brusc, ne trece un gând prin cap: „Oare s-a întâmplat ceva?”. Sa speram ca nu. Poate doar a trecut de la o dieta haotica, la una echilibrata.

O dietă normală și o dietă mai mult sau mai puțin echilibrată îți permit să fii sănătos și slab. Nu căuta intotdeauna magie acolo unde nu există. Dar nu trebuie sa excludem faptul ca exista persoane cu arderi foarte rapide sau care detin un factor genetic care le mentine slabe pe tot parcursul vietii, pentru ca asa au fost generatii intregi inaintea ei.

În același timp, există un alt punct important: pentru a fi slab (în norma înălțimii și greutății), nu este obligatoriu să renunti la produse care sunt de obicei considerate „interzise” pentru curele de slăbire în mintea majorității. De câte ori n-am auzit: „Mănânci asta?”, „Este foarte dăunător!”, „Dar te îngrașă!”, „Nu m-as fi gândit niciodată că mănânci papanasi, paste, burgeri, pizza!”.

Dar, adevărul este că orice aliment care nu este consumat in cantitati industriale este normal! Și nu există ceva care să te ingrase peste noapte, iar altul care să te slăbească rapid. Echilibrul e tot ce contează.

De aceea, uneori oamenii pot fi destul de surprinși că o persoană zveltă pur și simplu mănâncă normal, nu are tabuuri cu privire la unele alimente „nesănătoase”, insa, ceea ce ar trebui sa vada este cantitatea reala pe care o persoana slaba o consuma, in raport cu una supraponderala.

Distribuie
post-img
Prev post

10 MOTIVE PENTRU A CONSULTA UN FLEBOLOG

Next post

PĂDUCELUL, „DOCTORUL” INIMII

post-img