Clicky

DE CE SUNT LACRIMILE PERICULOASE SAU CUM SĂ NU MAI PLÂNGI PENTRU MĂRUNȚIȘURI

Lacrimile sunt parte integrantă a vieții umane și animalelor. Ele sunt produse de glandele lacrimale și sunt utilizate pentru a lubrifia și proteja ochii, dar și pentru a exprima emoțiile. Plânsul sau lacrimarea este o manifestare emoțională naturală, care poate avea efecte atat benefice, cat și negative asupra sănătății noastre.

Lacrimile sunt răspunsul nostru la experiențe negative, cât și pozitive. Împreună cu lichidul secretat de glandele lacrimale, o cantitate mare de hormon de stres părăsește organismul. Datorită acestui proces biologic, o persoană se calmează treptat.

A plânge uneori este bine și chiar a plânge des este in regula. Dar plânsul tot timpul nu este doar rău, ci poate deveni chiar dăunător.

Efectele benefice ale plânsului

Plânsul poate fi o modalitate naturală și sănătoasă de a-ti elibera tensiunea emoțională. Acesta poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate și poate ajuta la reglarea emoțiilor. De asemenea, plânsul poate elibera endorfine și alte substanțe chimice care ne pot face să ne simțim mai bine și mai relaxați.

In acelasi timp, plânsul poate avea efecte benefice asupra relațiilor interpersonale. Atunci când plângem în prezența cuiva, ne poate ajuta la creșterea nivelului de empatie și a comunicării.

Cum se eliberează organismul de hormonul de stres prin plans?

Plânsul poate fi, de asemenea, o modalitate de a elibera hormonii de stres, cum ar fi cortizolul, din corpul nostru. Atunci când suntem stresați sau anxioși, nivelul de cortizol din organism poate crește, iar plânsul poate ajuta la reducerea acestui nivel.

Pe lângă plâns, există și alte modalități de a reduce nivelul de stres, cum ar fi meditația, exercițiile fizice și terapia prin artă.

Atunci când suntem copleșiți de emoții, putem experimenta o serie de reacții fiziologice, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a nivelului de cortizol din organism. Plânsul poate ajuta la reducerea acestor reacții și la eliberarea tensiunii emoționale acumulate.

De asemenea, plânsul poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului. Cercetările sugerează că persoanele care plâng adesea pot avea o stare de spirit mai bună decât cele care nu o fac.

Efectele negative ale plânsului permanent

Cu toate acestea, plânsul permanent poate avea și efecte negative asupra sănătății noastre. Atunci când plângem în mod excesiv, putem experimenta oboseală cronică, dificultăți de somn și pierderea apetitului. De asemenea, plânsul poate duce la o scădere a stimei de sine și la o stare de anxietate.

Plânsul lung va provoca înroșirea ochilor, umflarea și, cel mai important, va crește probabilitatea de conjunctivită. Iar acest lucru nu-ti face deloc bine.

Este important să identificăm cauzele acestuia și să căutăm ajutor atunci când simțim că nu putem face față emoțiilor noastre.

La fel, este important să încercăm să ne gestionăm emoțiile în mod sănătos și să căutăm modalități de a reduce nivelul de stres din viața noastră. Exercițiile fizice regulate, meditația și terapia sunt câteva modalități prin care putem reduce nivelul de stres și să ne îmbunătățim sănătatea mentală și emoțională.

Ce ar trebui sa faca cei care plâng din orice motiv?

  • Lasă-ți sistemul nervos să se odihnească. Lăcrimarea frecventă se poate datora suprasolicitarii și deloc problemelor reale.

  • Găsiți adevăratul motiv. Întoarce-te în timp și încearcă să stabilești adevărata cauză a suferinței tale. Uneori chiar nu este chiar atât de grav. Dacă există într-adevăr un motiv, joacă-te putin și încearcă să-ți imaginezi că reacționezi la aceleasi probleme, dar care s-au întâmplat într-un alt mod.

  • Nu păstra emoțiile puternice in tine. Este mai bine să plângi o dată din inimă, decât să fii trist tot timpul. Încerca să descarci emoțiile prin sport, sa gasiti un loc unde puteti sa țipați cate de tare puteti sau bateți o pernă (de box).

În concluzie, plânsul este o manifestare emoțională natural, dar este important să îl gestionăm în mod sănătos și să căutăm ajutor atunci când avem dificultăți în a face față emoțiilor. Cu o gestionare adecvată a acestora, putem îmbunătăți sănătatea noastră mentală și emoțională și să ne bucurăm de o viață mai fericită și echilibrată.

Distribuie
post-img
Prev post

SCUMPE, RARE, DAR PLINE DE PROPRIETĂȚI

Next post

CE TREBUIE SĂ ȘTIE FIECARE PĂRINTE DE ADOLESCENT DESPRE ECSTASY, DROGUL PETRECERILOR

post-img