Clicky

DE CE SPORTIVII MĂNÂNCĂ UNT DE ARAHIDE?

Conținut ridicat de proteine ​​și acizi grași sănătoși, gust plăcut și ușor de mancat – toate acestea sunt proprietățile untului de arahide. Această gustare este considerată indispensabilă în dieta sportivilor. Și pe bună dreptate, pasta naturală din alune măcinate conține 30 de microelemente și vitamine care sunt esențiale pentru sănătate. Ele furnizează corpului unui sportiv o sursă puternică de energie necesară antrenamentului.

Untul de arahide contine un sfert din proteinele ​​vegetale, care sunt necesare pentru construirea masei musculare. Dar, pentru ca produsul să dea cel mai mare efect, este important să cunoaștem proprietățile sale și dozele exacte pentru diferite activități fizice.

Beneficii și daunele untului de arahide în culturism

Sportivii folosesc aceasta pasta ca înlocuitor pentru amestecurile scumpe de proteine. Proteina conținută în untul de arahide contribuie la creșterea rapidă și la refacerea masei musculare. Alunele sunt un produs bogat în calorii, care este important în timpul antrenamentelor intense. Pe lângă proteine, conține o mulțime de carbohidrați necesari pentru a menține un nivel ridicat de energie.

Culturistii trebuie să consume grăsimi nesaturate care întăresc vasele de sânge și inima. Pentru fiecare kilogram de greutate corporală este necesar 1 g de grăsime. Untul de arahide are 51,3% grăsime, iar 75% din acest volum este format din acizi grași nesaturați. Doar două linguri de produs vor oferi unui atlet cu o greutate de 100 kg o normă zilnică de grăsimi sănătoase.

Untul de arahide conține o cantitate mare de substanțe utile culturistilor, printre care:

  • L-arginina. Extinde vasele de sânge, activând alimentarea cu sânge a mușchilor în timpul exercițiilor fizice.

  • Fosfor. Ajută organismul să producă celule sănătoase și să producă energie.

  • Zinc. Este esențial pentru sinteza proteinelor și a testosteronului.

  • Vitamina B6. Promovează sănătatea inimii și a sistemului imunitar.

  • Niacina. Îmbunătățește digestia, ajută la producerea de energie.

  • Magneziu. Reglează tonusul muscular, sintetizează energia.

  • Acid folic. Accelerează reînnoirea celulară.

  • Fier. Oferă mușchilor oxigen, crescând rezistența.

Atunci când alegeți unt de arahide pentru gustările dintre antrenamente, trebuie să luați în considerare că produsul este greu de digerat. Dacă îl folosești imediat înainte de antrenament, apar simptome neplăcute sub formă de arsuri la stomac, balonare și gaze.

Vara, porțiile de unt de nuci trebuie reduse. Produsul bogat în ulei crește secreția de sebum, ceea ce duce la formarea de acnee și furuncule.

Culturiștii reduc drastic cantitatea de carbohidrați din dietă și abandonează complet grăsimile saturate. Untul de arahide vă ajută să obțineți rapid energia de care aveți nevoie pentru antrenamente, dar se recomanda sa nu mancati mai mult de doua linguri de produs pe zi.

Proteina vegetală conținută de arahide oferă organismului sportivului opt aminoacizi esențiali. Aceste substanțe sunt elementele de bază ale creșterii musculare. Insa, doar untul de arahide nu poate acoperi nevoile corpului cu o creștere intensivă a masei musculare. Antrenorii recomandă untul de arahide în combinație cu pâine integrală și lapte.

Nu trebuie să abuzați de el, datorita numarului mare de calorii, mai ales după-amiaza. Produsul este convenabil că se potrivește bine cu toate tipurile de alimente pe care culturistii le consumă în timpul creșterii masei musculare. Pasta de arahide este folosită ca aditiv pentru preparatele proteice – brânză de vaci, pui fiert, pește. Gustul de arahide este potrivit și pentru cereale sau salate de legume.

Cel mai adesea, pasta este pur și simplu întinsa pe pâine de secară și consumata cu lapte. O altă rețetă delicioasă este un smoothie făcut dintr-un pahar de lapte, o lingură de unt de arahide și o banană.

Produsul completează rapid deficitul de aminoacizi după efort fizic. Sportivii îl folosesc adesea pentru a umple așa-numita „fereastră anabolică” rezultată din exercițiile intense. Untul de arahide oferă organismului proteine ​​care refac mușchii.

Oligoelementele și acizii grași conținute în acesta oferă organismului un aport mare de energie și mențin o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.

Distribuie
post-img
Prev post

BENEFICIILE SI CONTRAINDICATIILE LAPTELUI DE COCOS

Next post

TREI CEAIURI NATURALE PENTRU TRATAREA CISTITEI

post-img