Clicky

De ce nu este bine să dormi pe burtă

Obișnuiești să dormi pe burtă? Mare greșeală! Specialișții avertizează că dacă dormi pe burtă pui o presiune foarte mare pe toate organele interne, lucru care te poate afecta în timp şi poate da naştere unor boli dificile.
Atunci când dormim cu faţa în jos, noi automat trebuie să întoarcem capul, ori în dreapta, ori în stânga, pentru că nu poţi să dormi cu capul în pernă.
În acest fel, a explicat, la Antena3, medicul ortoped Tarek Nazer, atunci când dormim pe burtă cu capul într-o parte forţăm coloana într-o poziție greșită.
Pe urmă, ne sprijinim direct pe umeri și pe piept și atunci pot apărea dureri la nivelul umerilor. Sau, multe persoane pun mâna sub pernă, declanșând dureri la nivelul umerilor și chiar amorțeala care merge spre mână. O altă problemă pe care o întâlnim când dormim pe burtă este hiperextensia piciorului și apar dureri la nivelul gleznei și la nivel tendonului ahlian.
Poziţia corectă este poziţia de a dormi pe spate, dar nu cu picioarele încrucișate. La fel și mâna. Să nu încercăm să o punem sub pernă, sau în spatele capului. Asta provoacă dureri la nivelul coloanei.
Pe de altă parte, este greu să dormi toată noaptea în aceeaşi poziţie, de asta o să vorbim şi de a doua poziţie corectă. Este vorba despre dormitul pe partea laterală.  Atunci când dormim într-o poziție laterală, perna trebuie să fie un pic mai înaltă, în așa fel încât să capul să stea bine.

Distribuie
post-img
Prev post

Cum să slăbim după 40 de ani

Next post

CATA MANCARE DAM LA CATEI - MARIUS DRAGOMIR MEDIC VETERINAR | www.campioninsanatate.ro

post-img