Clicky

DE CE MÂNCĂM CÂND NU NE ESTE FOAME ȘI CUM SĂ SCĂPĂM DE ACEST OBICEI

De multe ori, kilogramele în plus sunt cauzate de obiceiul de a mânca chiar și atunci când nu ne este foame. În agitația în care trăim zi de zi, uităm să mâncăm la ore fixe și, de fapt, pierdem șirul gustărilor pe care le luăm pe fugă de-a lungul zilei.

De ce se întâmplă acest lucru?

Centrii sistemului nervos care controlează digestia sunt strânși legați de acele sectoare ale acestuia care pun în funcțiune reacțiile la stres. Tocmai de aceea, neliniștea, iritarea, stresul provoacă senzații neplăcute, care pot fi ușor confundate cu senzația de foame.

Așa se face că ajungem să mâncăm chiar și când nu suntem flămânzi, explică Inesa Țiporkina.

Potrivit acesteia, există anumite măsuri pe care putem să le luăm pentru a scăpa de „beția alimentară”, respectiv:

1.Primul pas este să răspundeți sincer la întrebarea: de ce mâncați destul de des și destul de mult? Plictiseala sau anxietatea ar putea să fie unul dintre răspunsuri.

2. Nu folosiți niciodată mâncarea ca să vă destindeți. În general, oamenii predispuși la îngrășare disting greu foamea reală de nevroză, plictiseală sau depresie.

3.Încercați să țineți un jurnal alimentar în care să notați cât, când și de câte ori ați mâncat. Când vă veți vedea notițele o să vă minunați singuri.

4. Nu mergeți în magazinele alimentare pe stomacul gol. Citiți indicațiile înscrise pe ambalajul produsului privind conținutul caloric.

5.Renunțați la obiceiul de a mânca tot ce este în farfurie. Tăiați mâncarea în bucățele mici, pentru că în acest fel porțiile vi se vor părea mai mari.

6.Încercați să nu cădeți în melancolie. Găsiți-vă un hoppy, comunicați cu prietenii, plimbați-vă în aer liber.

7. Învățați să vă destindeți corpul și să vă liniștiți sufletul!

Distribuie
post-img
Prev post

NU ESTE COMPUTERUL DE VINA! CE OBICEIURI PROASTE NE STRICĂ VEDEREA?

Next post

PERELE, RECOMANDĂRI TERAPEUTICE ȘI MOD DE ÎNTREBUINȚARE

post-img