Clicky

De ce înghețăm, chiar dacă suntem îmbrăcați gros

Există două tipuri de oameni: unii așteaptă cu nerăbdare zăpada și înghețul, deoarece nu tolerează bine căldura, alții, dimpotrivă, îngheață constant iarna, iar orice ieșire în stradă este un chin pentru ei.
S-a dovedit că pentru a face mai ușor fată frigului, ar trebui să ne verificam nivelul de fier din sânge.
Potrivit expertilor, deficiența de fier ne împiedică adesea să rezistam frigului și ne scade imunitatea. Dar nu luati suplimente decat cu prescripție medicală si doar dupa ce ati fost supus unei examinări.
De asemenea, corpul se poate raci din cauza presiunii scăzute. Pentru a face faca frigului, mai mult decat o patura pusa pe noi, ne va ajuta sportul. Mersul pe jos și exercițiile fizice ne vor fi de mare folos. De asemenea, ceaiul și cacao ne vor incalzi, iar dacă adaugam putina scorțișoară sau ghimbir, va fi și gustoasă și caldă.
De asemenea, usturoiul și ardeiul roșu ne vor creste temperatura, dar folosite nu în băuturi, ci în supe și feluri secundare.
Somnul și alimentația afectează și transferul de căldură. De foame și lipsă de somn, o persoană poate începe să înghețe chiar și într-o cameră caldă. Prin urmare, este important să dormim suficient, să mâncam o mulțime de alimente nutritive, cu proteine ​​și grăsimi sănătoase.
Fumătorii suferă mai mult de frig, așa că dacă nu vrei să îngheți, mai bine renunță la tigari.
În plus, este mai bine să nu uităm iarna de mănuși, șosete de lână și eșarfe, iar daca nu vreti sa va cada parul, purati caciula sau palarie in sezonul rece.

Distribuie
post-img
Prev post

Ciorbă de potroace

Next post

Durerea de umăr – de ce mă doare umărul și cum să aleg un specialist?

post-img