Clicky

DE CE FRUCTELE DE PADURE SUNT BOMBE CU ANTIOXIDANTI?

 

De foarte multe ori, auzim in discutiile referitoare la un stil de viata sanatos sau la o dieta echilibrata un cuvant pe care il rostogolim fara sa intelegem exact ce este, care ar fi beneficiile lui si unde, in natura putem sa-l gasim. Este vorba despre antioxidanti. Acestia lupta impotriva procesului de imbatranire, dar si impotriva procesului de oxidare care incepe atunci cand pielea este expusa la razele UV sau la poluare.

Este clar care sunt beneficiile antioxidantilor fara sa intram prea mult in explicatii tehnice. Haideti sa vedem de ce fructele de padure si mai ales afinele se mandresc cu titlul de cele mai bogate alimente in antioxidanti. Aceste fructe datorează culorile lor stridente unui pigment numit antocinanină, cu fructe colorate în roșu și mov cu o prezență ridicată de antioxidanți. Acestea sunt de asemenea pline de Vitamina C, o porție de 150 de grame, oferă aproape un sfert din porția zilnică recomandată a unui adult.

Exista si vitamine antioxidante. Vitamina A include retinol care formează baza multor creme anti-îmbătrânire și anti-rid. Vitamina C, prezentă în ardei, guava, și fructul de kiwi, ajută la stimularea sintezei de colagen, cu deficiențe legate de durerile de gingii și de petele pe ficat. Vitamina E, care se găsește în uleiurile de pește, alune și avocado, lucrează împreună cu Vitamina C în lupta împotriva radicalilor liberi, ajutând la legarea electronilor. Incluzând în alimentația zilnică toate aceste elemente veți reuși să aveți în propria casă un antioxidant puternic și vă veți putea bucura de toate beneficiile lui. 

Distribuie
post-img
Prev post

MICI ȘI BERE, TRADIȚIONALUL MENIU DE 1 MAI

Next post

5 ALIMENTE GRASE CARE TE POT AJUTA SA SLABESTI

post-img