Clicky

DE CE APARE CELULITA?

Una dintre cele mai presante probleme ale femeilor moderne este celulita. Foarte rar există o reprezentanta a sexului slab care să nu cunoască acest fenomen. Ce cauzează celulita și ce metode de tratare există?
S-a stabilit o relație directă între apariția celulitei și tulburările metabolice care apar în corpul uman. Mulți factori contribuie la aceasta, dar principalii sunt: sedentarismul, excesul de greutate, modificările hormonale și tulburările de alimentație.
Celulita este o modificare structurală a stratului de grăsime subcutanat care perturbă circulația normală a sângelui și a limfei.
Înainte de a începe să luptați împotriva acestei probleme insidioase, trebuie să vă înarmați cu cunoștințe despre cauzele și etapele dezvoltării acesteia.
Sa fie oare acest fenomen o condamnare a femeilor? Dar, intradevar, problema apariției celulitei este considerată una strict feminină. Acest lucru se explică prin diferențele din structura țesutului adipos și prin starea hormonală diferită a ambelor sexe.
Natura a înzestrat femeile cu o capacitate excepțională de a avea viitori urmași și, deoarece acest lucru este asociat cu costuri energetice uriașe, formarea unui aport de nutrienți care ar putea fi necesar în timpul sarcinii începe la nivel hormonal. De regulă, acumularea de grăsime corporală are loc pe abdomen și coapse.
În stadiul inițial, problema nu este încă vizibilă vizual și nu necesită intervenție specială. Fetele tinere duc de obicei un stil de viață activ și încearcă să se mențină în formă, corpul lor este capabil să elimine excesul de lichid prin sistemul venos. Cosmetologii recomandă în această etapă utilizarea procedurilor cosmetice anticelulitice, precum și masajul și activitatea fizică, care pot avea rapid un efect pozitiv.
Dacă în prima etapă a apariției celulitei problemei nu i se acordă atenția cuvenită, atunci se poate trece în curând la a doua, în care excesul de lichide și depuneri de grăsime formează deja defecte cosmetice, vizibile și palpabile pe pielea.
Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că sistemul venos nu mai este capabil să facă față excesului de lichid din organism. Apare umflarea, acumulările de grăsime și lichide se „blochează” în straturile subcutanate, formând un strat compactat. Există un „efect de coajă de portocală”. Se poate observa o oarecare paloare, o scădere a elasticității pielii, pierderea sensibilității în zonele afectate. Când se apasă pe piele, apar adâncituri caracteristice. În această etapă sunt necesare măsuri anticelulitice mai intense, precum împachetări speciale pentru corp, exfolieri și masaje.
În a treia etapă, defectele cosmetice devin vizibile cu ochiul liber. Din cauza aprovizionării insuficiente cu oxigen a țesuturilor, edemul devine din ce în ce mai mare, strângând arterele și perturbând structura țesuturilor. Țesutul muscular devine dur și incapabil de contracții naturale. În această etapă, este dificil să faci ceva, deoarece pielea și mușchii sunt strâns conectați între ele prin fibre conjunctive. Dietele care vizează pierderea în greutate nu aduc nicio îmbunătățire. Necesită distrugerea depunerilor cu un masaj special anticelulitic puternic.
A patra etapă este ultima. Pielea capătă o nuanță albăstruie, există o încălcare a aportului de sânge, deteriorarea terminațiilor nervoase și atrofia țesutului muscular. Se pot dezvoltarea necroze tisulare și pot aparea procese inflamatorii. Din fericire, a patra etapă este destul de rară. Este imposibil să-i faci față singura si necesită doar intervenție medicală.
Ce putem face?
Pentru a începe lupta împotriva celulitei ar trebui să incepem o schimbare în stilul nostru obișnuit de viață. Primul pas este revizuirea și echilibrarea dietei. Oamenii de știință nu consideră celulita ca fiind obezitate, dar identifică o serie de produse care pot perturba procesele metabolice și pot provoca apariția bolii:
dulciurile
sarea
alimentele afumate și grase
alcoolul
băuturile carbogazoase
alimentele picante
gustarile nesanatoase (chipsurile, biscuiții)
ciocolata
făinoasele
Consumul de legume și fructe, precum și exercițiile fizice, vor ajuta la evitarea tratamentelor chirurgicale și a procedurilor cosmetice costisitoare și obositoare.
Factorii care provoaca celulita
Trebuie remarcat faptul că nu numai zone ale corpului precum șoldurile, fesele și abdomenul sunt afectate de celulită. Adesea, modificările subcutanate sunt vizibile și în alte zone ale pielii – spate, picioare și brațe. Mai mult, odată cu vârsta, aceste fenomene devin din ce în ce mai vizibile. Cu toate acestea, în ultimii ani, un număr tot mai mare de fete tinere au descoperit aparitia ei la o vârstă foarte fragedă. Cafeaua, țigările, noaptile pierdute provoacă disfuncționalități în organism, lipsă de nutrienți și, ca urmare, tulburări metabolice.

Un rol important în dezechilibrul metabolismului îl are stresul, la care omul modern este expus la fiecare pas.

Distribuie
post-img
Prev post

Cum ne afectează digestia iubirea neîmpărtășită

Next post

CE SUNT PROCEDURILE MINIM INVAZIVE: DOCTOR OMAR WAHBA - SPECIALIST IN CHIRURGIE ESTETICA FACIALA

post-img