Clicky

DE CÂTE ORI PE ZI AR TREBUI SĂ MĂNÂNCI?

Un vechi proverb spune sa mancam micul dejun singur, pranzul sa-l impartim cu prietenul, iar cina sa i-o dam dusmanului. Dar oare care este numarul de mese pe care ar trebui sa-l mancam pe zi? Va prezentam mai multe variante de mese pe zi, cu beneficiile si riscurile pe care le prezinta. Fiecare ar trebui sa aleaga solutia care I se potriveste, dar mai ales care este cea mai sanatoasa pentru el.

5 mese pe zi. Potrivit ca dietă terapeutică pentru persoanele cu ulcer și este o condiție obligatorie pentru o astfel de boală. Dar oamenii sănătoși nu ar trebui să mănânce la fel ca oamenii bolnavi, a mânca de 5-6 ori pe zi necesită mult timp si atenție și, poate o persoana aflata in campul muncii nu poate respecta acest regim.

4 mese pe zi. Poate fi o modalitate convenabilă de a include toate caloriile, proteinele, grăsimile și carbohidrații de care aveți nevoie. Mănâncă 3 mese întregi pe zi și adaugă o gustăre consistenta între mese, fie între micul dejun și prânz sau între prânz și cină. Nu este recomandat să beți doar un cappuccino ca gustare, este mai bine să îl combinați cu un fursec.

3 mese pe zi. Chiar dacă mănânci 500 de kcal per masă sau mai mult, tot vei obține in jur de 1500-1700 kcal pe zi, ceea ce îți va susține perfect un corp armonios și, cel mai important, un organism sănătos. Astfel, se renunta la cafeaua, latte-ul, cappuccino, compoturile dintre mese, care pot adăuga, fara sa ne dam seama, până la 500 și 700 de kcal în plus. Iar asta duce la un plus de greutate.

2 mese pe zi. Este posibil acest lucru si doar dacă te simti tu in regula. Dificultatea este că, iti va fi foarte greu sa consumi in aceste 2 mese cantitatea necesara de proteina (aproximativ 80 g de proteine, care se gaseste in: ​​pui, ouă, brânză de vaci cu lapte acru, pește, leguminoase). S-ar putea ca alimentatia ta sa nu includă suficiente proteine ​​sau legume, iar odată cu ele fibre și vitamine. Insa, pe termen scurt te poți descurca.

1 masă pe zi. Atentie, nu inseamna ca manaci mai putin, ci ca mananci in continuu. Adica masa ta incepe dimineata si se mai termina seara. De dimineața și până seara cu pauze scurte, tot timpul mancând cate ceva. Nu este sănătos, dăunează organismului, tuturor sistemelor, te stimulează să mănânce și mai mult. Organismul se obișnuiește cu faptul că alimentele trebuie furnizate tot timpul și elibereaza sucuri la fiecare 30 de minute. Așa va puteti alege cu diabet, supraponderalitate, și un comportament alimentar total greșit și nesanatos.

Distribuie
post-img
Prev post

TREI MĂȘTI COSMETICE PENTRU TENUL CU ASPECT OBOSIT

Next post

CATI ANI VREI SA-TI STERGI DE PE FATA?

post-img