Clicky

DE CÂTĂ MIȘCARE ESTE NEVOIE PENTRU A SCĂPA DE CALORII, DUPĂ CE MÂNCĂM CIPSURI, PIZZA ȘI CIOCOLATĂ

Dacă pe ambalajul unui produs alimentar s-ar preciza de câte minute de sport avem nevoie pentru a scăpa de caloriile pe care respectivul aliment le conține, probabil ne-am gândi de ori înainte de a-l mânca.

De exemplu, dacă te vrei să mănânci un baton de ciocolată, pentru a scăpa de 230 de calorii trebuie să mergi pe jos 42 de minute sau să alergi 22 de minute.

Iată alte exemple:

-un sfert de pizza înseamnă oră și 23 de minute de mers pe jos și 43 de minute de alergat pentru a scăpa de 449 de calorii;

-o pungă mică de chipsuri te trimite la jumătate de oră de mers pe jos sau 16 minute de alergat;

-un pahar de 330 ml de băutură răcoritoare înseamnă că ai de mers pe jos 26 de minute și de alergat 13 minute.

Toate aceste informații nutriționale ar trebui să fie afișate pe ambalajele alimentelor pentru a ajuta consumatorii să își schimbe comportamentul alimentar și să adopte un stil de viață sănătos. Ideea a fost lansată, recent, de Shirley Cramer, directorul executiv al Societății Regale pentru Sănătate Publică, notează theindependent.co.uk.

Potrivit acestuia, o astfel de măsură ar fi necesară pentru a încuraja consumaorii să aleagă produse alimentare mai sănătoase, să mănânce mai puțin și să facă mai multă mișcare.

Distribuie
post-img
Prev post

8 BOLI CARE SE MANIFESTA PRIN DURERI ABDOMINALE

Next post

UNT VERDE DIN LEURDA

post-img