Clicky

DANSUL ESTE BENEFIC PENTRU SĂNĂTATEA INIMII ȘI A CREIERULUI

Faptul că activitatea fizică este benefică pentru sănătate nu mai reprezintă un secret pentru nimeni, însă acum cercetătorii ne anunță că și dansul are rezultate foarte bune în acest sens.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de oameni de stiinta de la Universitatea din Sydney (Australia), dansul ar avea efecte benefice asupra inimii. Mai mult, concluziile cercetării arată că dansul este bun nu numai pentru inimă, ci poate stimula creierul și funcțiile cognitive.

Cercetătorii au studiat 48.000 de adulți, cu vârsta de peste 40 de ani, fără antecedente cardiace la începutul cercetării. Din cele 48.000 de persoane, numai 3.100 au declarat că dansează regulat. La acestea s-a constatat o stare fizică generală foarte bună. În plus, oamenii aveau un indice de masă corporală (IMC) mai bun decât media și puteau să reziste la mai multă mișcare, notează Agerpres.

Ceea ce este interesant la practicarea dansului este nu numai faptul ca înseamnă mișcare, ci și că stimulează capacitațile cognitive, solicitând coordonarea mișcărilor.

Așadar, chiar dacă nu sunteți dansatori profesioniști, încercați să dansați cât mai mult, căci astfel veți câștiga beneficii neprețuite pentru sănătate. Puteți să dansați acasă, la petreceri sau urmând cursuri de dansuri moderne sau clasice. Importantă este mișcarea pe un anumit ritm, pentru a vă păstra sănătatea organismului.

Distribuie
post-img
Prev post

9 ALIMENTE CARE ÎȚI ÎNTĂRESC CU ADEVĂRAT SISTEMUL IMUNITAR

Next post

TOXINA BOTULINICA STERGE ANII DE PE CHIP

post-img