Clicky

Cuțitul chirurgical care „simte” mirosul tumorilor

Cercetătorii de la Imperial College London au descoperit că iKnife, un dispozitiv care este deja utilizat pentru tratarea cancerului de sân și a cancerului cerebral, poate detecta cu precizie prezența cancerului endometrial.
„Dispozitivul iKnife a diagnosticat în mod eficient cancerul endometrial în câteva secunde, cu o precizie de diagnosticare de 89%, reducând la minimum întârzierile actuale pentru femei în așteptarea unui diagnostic histopatologic”, a scris echipa de cercetători în revista Cancers, anunță The Guardian.
Cuțitul chirurgical „simte mirosul tumorilor” și poate diagnostica cancerul uterin în câteva secunde. iKnife folosește curenți electrici pentru a face diferența între țesuturile canceroase și cele sănătoase, analizând fumul care este emis atunci când țesutul biopsiei este vaporizat, după ce a fost îndepărtat din uter.
Cercetătorii au precizat că eficiența sa a fost dovedită folosind mostre de țesut de biopsie de la 150 de femei cu suspiciune de cancer uterin, iar rezultatele au fost comparate cu metodele actuale de diagnosticare.
Cancerul uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer la femei și afectează aproximativ 9.000 de femei pe an în Marea Britanie, dar numai 10% dintre cele care prezintă simptome suspecte și care sunt supuse unei biopsii sunt diagnosticate cu această boală.

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTELE CARE TE AJUTA SA AI O RESPIRATIE PLACUTA

Next post

Ce ascund poftele alimentare

post-img