Clicky

CURIOZITĂȚI DESPRE LACRIMI

 

Femei sau bărbați, copii sau adulți, nu este om care să nu fi avut vreodată fața inundată de lacrimi.

Indiferent de cauza care a declanșat apariția lor, o mare tristețe sau chiar un hohot de râs, lacrimile sunt o parte foarte interesantă a corpului nostru.

Iată, potrivit Rador, câteva lucruri inedite despre lacrimi, care nu sunt foarte cunoscute:

1. Lacrimile conţin în principal apă, dar şi grăsimi şi proteine. Gustul lor este uşor sărat, lucru care se datorează sodiului pe care îl conţin.

2. Lacrimile sunt diferite. Lacrimile cauzate, de exemplu, de ceapă sau de alţi iritanţi externi, sunt diferite de cele care ne oferă protecţie. Şi mai sunt şi altele, de exemplu lacrimile provocate de emoţii, de fericire sau de tristeţe.

3. Lacrimile excesive pot fi de fapt un semn al sindromului de ochi uscat. Alte simptome includ arsură în ochi, usturimi la clipire, vedere înceţoşată. Toate aceste iritaţii provoacă lăcrimare, ceea ce face ca ochii să pară constant umezi, asemănători cu starea de după plâns.

4. Lacrimile sunt nesfârşite, nu există nicio modalitate de a se epuiza. De fapt, o persoană poate produce 50 până la 120 de litri de lacrimi într-un an.

5.Celebra expresie „lacrimi de crocodil” provine dintr-un fapt foarte interesant. Atunci când reptile precum crocodilii, caimanii şi aligatorii sunt hrănite, lăcrimează, dar ştiinţa încă nu a găsit un răspuns la această reacţie.

6. Putem plânge şi în somn, din cauza viselor urâte, a depresiei, a prea multor emoţii negative acumulate, alergiilor, durerilor cronice.

7.Nou-născuţii nu au lacrimi. Când sunt foarte mici, bebeluşii plâng, dar fără lacrimi, deoarece glandele lor lacrimale nu sunt încă bine dezvoltate.

8. Persoanele în vârstă au mai puţine lacrimi decât copiii. Lacrimile nu se termină niciodată, dar, odată cu vârsta, cantitatea de lacrimi produsă scade. De aceea, vârstnicii sunt mai predispuşi la dezvoltarea sindromului de ochi uscat.

Distribuie
post-img
Prev post

CE ȘI CÂT SĂ MĂNÂNCI ÎNAINTE DE ANTRENAMENTUL SPORTIV?

Next post

CÂT DE PUTERNICĂ ESTE AUTOSUGESTIA?

post-img