Clicky

CURĂȚAREA SISTEMULUI LIMFATIC PRIN METODE NATURISTE

Când organismul nostru dă semne evidente de oboseală, este foarte posibil să avem probleme legate de sistemul limfatic.

De altfel, indiferent de tratamentul naturist pe care dorim să-l urmăm, pentru ca acesta să-și dovedească eficacitatea, e bine să parcurgem un proces de curățare a sângelui de toxine, curățarea sistemului limfatic fiind esențială.

Dar pentru a înțelege cum putem să curățăm organismul de toxine și de reziduuri, mai întâi să vedem cum funcționează sistemul limfatic.

Sistemul limfatic este al doilea cel mai important sistem de transport din corpul uman, după sistemul circulator al sângelui. Este denumit astfel pentru faptul ca are un fluid numit limfatic, care circula prin el. Acest lichid se deplasează în interiorul corpului unidirecțional, de la picioare până la gât, prin canale limfatice și vase.

Limfa trece, de asemenea, prin ganglionii limfatici și organe, cum ar fi splina și amigdalele. În cele din urmă, conținutul său curge în sistemul circulator, unde deșeurile vor fi eliminate. Limfa este un lichid albicios sau galben, care se nivelul gâtului, axilei, zonei înghinale, centrul abdomenului și pieptului.

Când sistemul limfatic nu mai funcționează optim, acest lucru poate să ducă la acumularea plăcii de aterom la nivelui vaselor, circulația sângelui fiind restricționată. Arterele înfundate pot cauza complicații grave, printre care se numără hemoragiile cerebrale, bolile coronariene sau infarctul.

Riscuri:

Persoanele cu riscul cel mai ridicat de a avea arterele înfundate sunt fumătorii, diabeticii, supraponderalii, dar și persoanele care suferă de artitră sau de diferse infecții.

Leacuri naturiste:

1.Usturoiul verde, despre care am mai vorbit într-un articol anterior, este campion în curățarea sistemului limfatic și în elimarea deșeurilor din organism. Acesta este motivul pentru care este bine să facem un obicei din a consuma usturoi verde în această perioadă.

2.Ghimbirul este bine să se consume împreună cu usturoiul, deoarece stimulează circulația sângelui, drenând și limfa bolnavă.

3.Uleiul de ricin este un remediu foarte eficient pentru curățarea limfei. Acesta poate ajuta lichidul limfatic să curgă mai ușor și să decongestioneze ganglionii limfatici înfundați.

4.Sucul de afine ajută la curățarea sistemului limfatic datorită faptului că afinele conțin mulți compuși care ajută la eliminarea grăsimii din sistemul limfatic, precum și vitamina C, care contribuie la detoxifierea rinichilor.

Distribuie
post-img
Prev post

ORTOREXIA SAU ILUZIA UNUI STIL DE VIATA SANATOS

Next post

CUM SĂ MĂNÂNCI CORECT ÎN POSTUL MARE?

post-img