Clicky

Cuppingul sau tratamentul cu ventuze

Pe lângă medicina traditionala si cea pe bază de plante, a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren, tratamentul cu ventuze. Acesta este un procedeu vechi și demonstrat in lupta contra infecțiilor, în special a tractului respirator superior.
Ventuzele sunt grozave și impotriva gripe, deoarece întăresc eficient sistemul imunitar și, astfel, ne oferă puterea de a lupta împotriva virusurilor. Procedurile de cupping sunt o metodă sigură, dovedită și foarte benefică pentru organism. Cu toate acestea, trebuie sa stim ca nu pot fi folosite daca avem febră.
Istoria ventuzelor
Conform numeroaselor înregistrări istorice, ventuzele au fost folosite pentru a „scoate sângele rău”. În China antică, vindecătorii combinau ventuzele cu acupunctura. Și pe teritoriul Rusiei Kievene, erau fost folosite ca un panaceu pentru răceli.
Scopul masajului cu ventuze este acela de a utiliza vidul asupra receptorilor pielii, ceea ce provoacă un flux semnificativ de sânge către țesuturi. Într-un astfel de moment, are loc distrugerea grăsimii subcutanate, iar circulația limfei, a sângelui și a lichidului interstițial se îmbunătățește. În plus, procesele metabolice, regenerative și imunitare din țesuturi sunt accelerate de zeci și uneori de sute de ori, ceea ce duce, la rândul său, la o creștere a imunității.
Sub influența unei astfel de terapii cu vacuum, activitatea secretorie a glandelor sebacee și sudoripare crește, cu ajutorul cărora sunt excretate din organism sărurile, ureea, acizii biliari și acetona. În plus, umflarea țesuturilor scade, iar nutriția și respirația pielii pe zona supusă masajului se îmbunătățește, iar efectul de curățare poate fi chiar mai bun decât atunci când vizitați o saună.
Ventuzele au un efect benefic si asupra aparatului muscular, iar pielea după terapia cu vacuum devine mai elastică, mai netedă și mai elastică.
Terapia cu vacuum este utilizată pentru tratamentul diferitelor boli și prevenirea acestora. Iată câteva dintre ele:
Osteocondroza coloanei vertebrale (în stadiul initial)
Răceli (în absența febrei mari)
Boli cronice ale organelor pelvine (nu în stadiul acut)
Scolioză
Traume și leziuni ale sistemului musculo-scheletic
Obezitatea
Celulita
Contraindicații și precauții
Există o serie de contraindicații de a recurge la terapia cu vacuum in urmatoarele cazuri:
Tumorilor maligne și/sau benigne
Procese inflamatorii acute
Temperatura corporală crescută
Probleme cardiace și hipertensiune arterială de gradul 3
Boli de piele
Boli ale sistemului sanguin și afectarea funcției circulatorii
Prezența pietrelor sau a nisipului în rinichi și/sau vezica biliară
Sarcina si postpartum
Perioada post-avort și zilele menstruației
Absența țesutului adipos subcutanat (distrofie, emaciare)
În concluzie, aș dori să adaug că unele persoane pot avea și alergii, așa că asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a vă expune la terapie cu vacuum.

 

Distribuie
post-img
Prev post

SUGHITUL

Next post

EFECTELE NOCIVE ALE ANTIINFLAMATOARELOR

post-img