Clicky

Cum tratam infecțiile virale

Toamna și iarna sunt anotimpurile infecțiilor virale. Indiferent dacă vorbim despre boli ale tractului respirator superior sau afecțiuni ale tractului digestiv, merită să ne amintim câteva reguli care ne vor ajuta să facem față bolilor și să întărească imunitatea.
In momentul in care simtim ca un virus ne-a patruns in corp, nu este recomandata sa începe imediat tratamentul cu medicamente puternice. O astfel de acțiune, contrar aparențelor, poate slăbi și mai mult organismul și poate reduce semnificativ activitatea sistemului imunitar.
Corpul nostru are mai multă putere și vitalitate decat ne putem imagina pentru a depăși infecția. Adesea este suficient să-l susținem și nu să-l împiedicați. Sistemul imunitar este capabil să dezvolte mecanisme naturale de apărare care luptă împotriva microbilor dăunători.
Când încercăm să înlocuim acțiunile organismului cu administrarea prea devreme a medicamentelor, interferăm cu procesul de vindecare și slăbim capacitatea de a lupta cu agentul patogen. Prin urmare, merită sa stimulam sistemul imunitar, oferindu-i corpului, la inceput remedii naturiste.
Dacă simptomele nu se îmbunătățesc sau se agravează în 1-2 zile, trebuie consultat un medic si doar la recomandare acestuia, sa adoptam un tratament adecvat. Medicul este cel care va decide asupra tratamentului, mai ales dacă simptomele sunt cauzate de o infecție bacteriană.
Ce tratamente naturiste ne sunt la indemana?
Infuzii de plante pentru faringita virală și alte infecții
Dacă infecția începe cu strănut, frisoane și febră, ar trebui să începeți să transpirați cât mai curând posibil. Prin transpirație, organismul elimină microbii nocivi care au cauzat boala. Pentru a crește transpirația, este bine sa bem ceaiuri calde cu adaos de condimente care ne cresc temperatura: ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamom.
Infuziile de floare de tei, coada șoricelului sau floare de soc au, de asemenea, un efect diaforetic (care provoaca transpiratia). Sucul de zmeură, de preferință natural, este și el un cunoscut stimulator al transpirației.
Ceaiurile și băuturile din plante pot fi îndulcite cu miere. Atât mierea, cât și alte produse apicole (cum ar fi polenul de albine sau propolisul) au proprietăți puternice de stimulare a sistemului imunitar și conțin o serie de ingrediente naturale care stimulează răspunsul imunitar al organismului.
Atenţie! Mierea este contraindicată copiilor sub 1 an. (datorită potențialului alergenic și posibilă prezență a bacteriilor botulinice).
Plantele au proprietăți antibacteriene
In cazul inflamațiilor si a scăderii imunității, puteți folosi infuzii de plante care au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Ceaiul de mușețel, cimbru, maghiran, coada șoricelului sau salvie sunt alegeri bune.
Remedii homeopate pentru simptomele răcelii
Remediile homeopate sunt, de asemenea, o modalitate naturală de a lupta împotriva infecțiilor. Acestea sunt medicamente sigure și eficiente care promovează recuperarea și întăresc sistemul imunitar. Pot fi folosite la orice vârstă, chiar și la sugari. În plus, nu există interdictie în a le lua în același timp cu ierburile.

Distribuie
post-img
Prev post

6 alimente interzise

Next post

CURCAN LA MASA DE CRACIUN

post-img