Clicky

CUM TE AJUTĂ CULOAREA PREFERATĂ?

Culorile nu sunt doar o bucurie pentru ochi și suflet, ci ele ne influențează și starea de sănătate, fapt confirmat în timp de zeci de studii.

Cromoterapia, numită și terapia prin culori, este considerată o metodă alternativă de tratament pentru diferite afecţiuni.

Terapia prin culori se poate folosi în special ca o terapie preventivă, astfel că fiecare persoană poate participa mai responsabil şi mai activ la păstrarea propriei stări de sanatate, explică psihologul Iulia Tomescu.

Roșu. Această culoare stimulează circulaţia sângelui şi faciliteaza regenerarea celulară. Însă, această culoare nu este recomandată în cazurile de hipertensiune arterială și tulburări emoționale.

Portocaliu. Această culoare este un antidepresiv puternic, o culoarea ca ne ajută să ne echilibrăm. Din punct de vedere psihologic, culoarea portocalie este indicată pentru redeşteptarea optimismului, pentru trăirea plenară a vieţii. Nu sunt contraindicaţii pentru portocaliu.

Galben. Stimulează activitatea ficatului și normalizează digestia. Stimulează puternic fericirea, creează un sentiment de siguranță, precum și un puternic sentiment de bunăstare. Galbenul este contraindicat în stări febrile, palpitaţii cardiace, inflamaţii acute.

Verde. Este culoarea inimii relaxate. Verdele ajută la reducerea umflării articulațiilor și țesuturilor; calmează sistemul nervos al corpului. Persoanele cărora le place verdele sunt echilibrate, generoase şi meticuloase.

Albastru. Această culoare face parte din paleta culorilor reci, odihnitoare şi liniştitoare. În plan psihologic, predispune la meditaţie, tandreţe, afecţiune, nostalgie, inspiraţie, devotament. Ajută la tratarea tulburărilor de somn și a durerilor de cap. Culoarea albastră este totuşi contraindicată în bolile reumatice, răceală, frisoane şi oboseală.

Violet. Culoarea violet întărește sustemul imunitar, reglează tensiunea arterială și induce somnul. Este culoarea pentru neutralizarea rănilor emoționale și pentru creșterea spirituală. La nivel psihic, violetul calmează angoasele, elimină agresivitatea și anihilează frica.

Distribuie
post-img
Prev post

AFLĂ ACUM DIFERENȚELE ÎNTRE PSIHOLOG SI PSIHIATRU

Next post

3 CEAIURI DE FOLOS ÎN CIROZA HEPATICĂ

post-img