Clicky

CUM SĂ-TI AMÂNI MENSTRUAȚIA?

Unele femei doresc să-și amâne menstruația pentru un anumit timp, astfel încât să nu aibă sângerări într-o anumită perioadă, de exemplu, în timpul unui eveniment important sau a unei vacanțe.

Medicii numesc această practică intervenție menstruală sau suprimare menstruală.

Femeile pot alege dintre mai multe tipuri diferite de medicamente hormonale care le pot afecta menstruația. Chiar si unele produse naturiste pot avea efect și asupra menstei, doar ca efectul lor este mai puțin studiat.

Vom analiza cum vă puteți întârzia menstruația cu remedii atat medicale, cat și naturiste.

Luarea unor contraceptive hormonale poate ajuta la întârzierea sau venirea menstruației mai devreme. Medicii pot prescrie contraceptive hormonale care afecteaza menstruația, iar femeile pot alege dintre mai multe medicamente hormonale diferite. Lista lor include:

 • pilule contraceptive orale care conțin estrogen și progesteron (o formă sintetică de progesteron);

 • un dispozitiv intrauterin care eliberează medicamente;

 • medroxiprogesteron injectabil;

 • plasture contraceptiv;

 • inel vaginal contraceptiv;

 • implant contraceptiv cu etonogestrel.

Pentru a-ți întârzia menstruația, poți folosi unul dintre contraceptivele hormonale de mai sus.

Contraceptivele hormonale cu acțiune prelungită au un risc scăzut de efecte secundare și beneficii potențiale pentru sănătate. Luarea contraceptivelor hormonale orale reduce riscul de:

 • osteoporoză;

 • cancer ovarian;

 • cancer endometrial;

 • modificări benigne ale sânilor;

 • boli inflamatorii ale organelor pelvine.

Cercetările arată că utilizarea contraceptivelor orale poate ajuta la tratarea problemelor de fertilitate prin reducerea incidenței endometriozei și chiar prin prevenirea acesteia. Contraceptivele orale pot fi, de asemenea, un tratament eficient pentru acnee.

Un alt beneficiu al întârzierii menstruației este reducerea pierderilor de sânge la femeile cu tulburări de sângerare, cum ar fi boala von Willebrand. Fiecare metodă de contracepție hormonală funcționează diferit, reducând sau prevenind menstruația. Unele metode de contracepție hormonală sunt mai eficiente în amânarea menstruației decât altele.

Pastilele anticoncepționale orale

Unele femei pot crește intervalul dintre menstruații fără să omite o săptămână de pastile din programul lor contraceptiv. De exemplu, pacienții care iau un pachet de contraceptive hormonale de 28 de zile pot folosi pastile hormonale în timpul primului ciclu timp de 21 de zile. Apoi, trebuie să începeți imediat un nou pachet fără a lua pastilele placebo. Dar mai întâi, ar trebui să discutați această opțiune cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că este sigură pentru dvs.

Cercetătorii recomandă să luați pastile cu hormoni timp de cel mult 84-90 de zile, apoi să luați o pauză de 7 zile pentru a va veni menstruația. Această practică vă permite să aveți menstruație de 4 ori pe an și reduce riscul de hipertrofie endometrială, ceea ce este posibil cu unele patologii ginecologice. În unele cazuri (de exemplu, dacă o femeie are endometrioză), medicii pot prescrie pilule contraceptive cu acțiune continuă fără a întrerupe terapia hormonală. Medicamentele sunt selectate de medic și monitorizează utilizarea lor.

Dispozitivul intrauterin

Dispozitivele intrauterine eliberează progestativ dintr-un dispozitiv pe care un medic îl introduce în uter. Unele pot rămâne în cavitatea uterină si până la 5 ani. Aproximativ jumătate dintre femeile care au acest dispozitive nu vor avea menstruație timp de 6 luni.

Injecții cu medroxiprogesteron

Femeile care aleg injecții hormonale primesc o injecție la fiecare 90 de zile. Timp de un an de zile, 73% dintre aceste paciente nu vor avea sângerari.

Plasturele contraceptiv

Doamnele care folosesc plasturele contraceptiv îl pun pe piele o dată pe săptămână timp de 3 săptămâni. In a patra săptămână nu-l mai folosesc, pentru a le veni ciclul.

Femeile care doresc să-și prelungească ciclul pot pune un nou plasture în săptămâna a patra și, astfel, pot evita menstruația.

Studiul a arătat că, odată cu utilizarea prelungită a plasturelui, menstruația se oprește doar la 12% dintre femei.

Inelul vaginal

Femeile plasează, de obicei, inelul vaginal în vagin timp de 3 săptămâni și apoi îl scot timp de 1 săptămână. Inelul vaginal funcționează similar ca si plasturele contraceptiv, deoarece eliberează hormoni în fiecare zi.

Doamnele care doresc să-și întârzie menstruația pot sări peste o săptămână fără hormoni și să-si introducă un nou inel.

Remedii naturiste

Atentie, nu recomandam sub nicio forma asa ceva, pot exista riscuri foarte mari pentru sanatate!

Unele femei constată că anumite substanțe naturale, cum ar fi oțetul de mere, pot interfera cu menstruația. Cu toate acestea, există foarte puține cercetări cu privire la efectele oțetului de mere asupra menstruației. Oamenii de știință au descoperit că oțetul de mere a restabilit ovulația la 4 din 7 femei care sufereau de sindromul ovarului polichistic. Dar, chiar si asa, eficacitatea sa nu a fost confirmată. Nu avem certitudinea ca și oprește menstruația.

Există dovezi limitate care susțin folosirea remediilor naturale, cum ar fi traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) sau șarveta (Achillea millefolium) pentru a întârzia menstruația.

Este important de subliniat că aceste metode sunt riscante, ineficiente și pot provoca complicații!

Distribuie
post-img
Prev post

CASTRAVETELE AMAR, AURUL VERDE PENTRU PERSOANELE CU DIABET

Next post

GELATINA ALIMENTARĂ, BENEFICII PENTRU FRUMUSEȚE

post-img